Microsoft julkaisi uuteen Officeen kytkeytyvän VoIP-ratkaisun

Microsoft on julkaissut Microsoft Office Communications Server 2007 beta-version. Yhdessä Marraskuun lopussa julkaistu Exchange Server 2007:n kanssa palvelinohjelmistot tarjoavat yhtenäisen ratkaisun sähköpostin, VoIP-puheluiden (Voice over IP), pikaviestinnän, videoyhteyksien ja konfferenssien hallintaan. Ominaisuudet integroituvat myös äskettäin julkaistuihin Office 2007-paketin ohjelmiin, kuten Wordiin ja Outlookiin, joista pystyy jatkossa tarkastamaan muiden käyttäjien tilan (ovatko he paikalla), lähettämään pikaviesejä sekä soittamaan VoIP – puheluita.

Microsoftin lehdistötiedote
Microsoftin Q&A aiheesta

Q&A – osiossa esimerkkinä uusista ominaisuuksista kerrotaan mahdollisuus sähköpostin sijaan kiireistä asiaa hoitaessa tarkastaa Microsoft Outlookissa vastaanottajan paikallaolotila ja jos hän on pöydän ääressä, voi vastaanottajalle soittaa VoIP-puhelun. Puheluille voi myös kirjoitaa aiheen samalla tavalla kuin sähköpostiinkin, jotta vastaanottaja tietää heti mitä puhelu koskee.

Ilmeisesti Microsoftin VoIP-ominaisuudet tulevat käyttöön ainoastaan yritysympäristöissä joissa uusi Communications Server otetaan käyttöön eli kotikäyttäjille uusista ominaisuuksista ei liene iloa ellei Officea ole mahdollista asettaa käyttämään jonkin kolmannen osapuolen tarjoamaa VoIP – tiliä.

Yksityiskäyttäjille Microsoftin tuore paketti on sen Live – palvelu joka yhdistää mm. Windows Live Messengerin, (ent. MSN Messenger) Windows Live Spacesin (vrt. MySpace) sekä Windows Live Mailin (entinen Hotmail) ja räätälöityjä hakuja tarjoavan Live Searchin. Messengerin saa ilmeisesti asetettua kytkeytymään myös VoIP – verkkoihin.

Live.fi

Risto H. Kurppa

5 Responses to “Microsoft julkaisi uuteen Officeen kytkeytyvän VoIP-ratkaisun”

  1. Risto H. Kurppa Says:

    Jäit kenties ihmettelemään että mitä kummaa tällainen Microsoft-uutinen täällä tekee.. Oikeutuksen tähän uutiseen haen siitä valitettavasta tosiasiasta että Microsoft on IT-kentän kovin peluri vallitsevan markkina-asemansa turvin.

    Pelkkä oman Open Source / Linux / Ubuntu -navan tuijottelu ja sillä leikittely ei riitä maailman valloitukseen. Vastapeluri ja sen liikkeet täytyy tuntea jotta asiat pystyisi tekemään sitä paremmin. Tämä on mielestäni äärimmäisen tärkeää tavoitellessa tilannetta, jossa Ubuntu kilpailee Microsoftin kanssa suurista massoista (kts. Launchpadiin raportoitu Ubuntun Bugi #1).

    VoIP – osuus on osoitus siitä että MS on kenties vähitellen hyväksymässä avointen ja standardoitujen formaattien tärkeyden ja käyttäjien vaatimukset yhteensopivudesta muiden järjestelmien kanssa. Aiheesta kirjoitteli tänään Mikko Huovila artikkelissaan ‘Onko tiedostomuodoilla väliä‘.

    Vaan mitä on lukijat mieltä? Onko Microsoftin, Applen ja Googlen liikkeiden seuraaminen ja niistä täälläkin uutisoiminen OK? Pitäisikö blogin fokuksen olla tiukasti siinä, mitä Open Source -kentällä tai Ubuntussa tapahtuu? Mitkä ovat mielestäsi käsiteltyjä aiheita jotka menevät kaipaamasi fokuksen ulkopuolelle, mitkä taasen ovat aiheita jonka tyyppisiä kaipaisit lisää? Lukijoille tätä tehdään joten kertokaa toki.

  2. Jussi Nykänen Says:

    Juu, Risto kirjoitti taman lisayksen pitkalti ilmeisesti siksi, etta mina nurisin “MS-mainoksesta” ilman OS-nakokulmaa. No, olin vaarassa, silla eihan sita tarvitse joka jutussa ajatella lukijan puolesta, joten eipa minulla tahan mitaan nuristavaa ole. Eika se minulle sinansa kuulu muutenkaan mita kirjoitellaan. Pahoittelut huonosti annetusta palautteesta ja kiitokset jalleen kerran Ristolle aktiivisuudesta ja blogiin kirjoittamisesta.

  3. Puuhapepe Says:

    Oma mielipiteeni tähän on se että pitää ottaa huomioon blogin kohderyhmä ja sen tarpeet. Jos kohderyhmänä on tietokoneen käyttäjät jotka eivät juuri muuten seuraa muita lähteitä netissä, niin tälläinen yleisempi blogi on paikallaan.

    Jos taas blogiyleisö seuraa myös muita tietotekniikan ja internetin teknologioihin keskittyviä lähteitä aktiivisesti, niin yleismaailmallisiin tietotekniikka-asioihin perustuva blogi ei ehkä puolusta paikkaansa ainakaan tuolla blogi-nimellä.

  4. Jussi Nykänen Says:

    Yleismaailmallisiin tietotekniikkajuttuihin ei ihan olla menossa, mutta kuten Risto sanoi – MS:n tekemiset vaikuttavat meihinkin ja toimistosoftasta on nyt muutenkin juttua paljon tapetilla kun on tama standardointirumba meneillaan ja openXML-formaatti koittanee valloittaa toimistomaailman.

    Eli siina mielessa tama puolustaa paikkaansa taalla kun tuosta voi kukin vetaa jotain johtopaatoksia mihin MS on menossa ja miettia miten se vaikuttaa meihin, jos vaikuttaa.

    Olemme kuitenkin OS-linjalla, joten joku koukku siihen suuntaan aina pitaa mielestani loytya. Tassa se on jatetty lukijan itse mietittavaksi, mika on ihan ok toisinaan. Risto voi toki kertoilla paremmin kun minahan olen vain lukija taman jutun suhteen.

    Muistakaa, etta ODT on jo ISO:n standardoima ja sita kannattaa siis kayttaa. Sen avoimuus on varma juttu. Toki on hienoa, jos MS menee kanssa aitoon avoimuuteen tiedostoformaateissa. Nykyisista formaateista (.doc, .xls jne.) on ihan kiva paasta eroon pikkuhiljaa.

  5. Sorkkarauta Says:

    Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että kannattaa uutisoida muun ympäristön touhuja. Maailma menee ja muuttuu eskoseni ja meidän on mentävä mukana. Jotta paras mahdollinen hyöty uutisoinnista tulisi, olisi mielenkiintoista rinnastaa aina mahdollisia rinnakkaisia ratkaisuja, joita on käytössä muualla (esim Linuxissa).

Leave a Reply

Keskustelualueet

Ubuntu Suomen keskustelualueilta löydät tuhansia aiempia keskusteluita ja vinkkejä Ubuntun käyttöön. Voit myös luoda uuden viestiketjun, jos et löydä aiempaa, sopivaa keskustelua.

Ohjeet ja tuki

Ubuntu-yhteisö on laatinut uusia käyttäjiä varten hyvät ohjeet. Apua voi kysäistä myös keskustelupalstoilta tai reaaliaikaisessa IRC-keskustelussa.

Yhteisö

Aktiiviset Ubuntu-käyttäjät ovat osa suurta vapaiden ohjelmien yhteisöä. Yhteisö auttaa uusia käyttäjiä, levittää tietoutta vapaista ohjelmista sekä tekee ohjelmien kehitystyötä. Tutustu Ubuntu Suomen ja siihen liittyvien yhteisöjen toimintaan ja tule mukaan!