Miksi käyttäisin Linuxia?

 1. Ei sitoutumispakkoa
  Voit kokeilla Ubuntua muuttamatta tietokoneeseesi jo asennettua järjestelmää – sinulla ei siis ole mitään hävittävää!
 2. Nopeus
  Ubuntu 18.04 LTS on nopea! Kone käynnistyy hetkessä ja peruskäyttö on jouhevaa.
 3. Turvallisuus
  Ubuntu on muiden Linux-jakeluversioiden tapaan turvallinen. Eipä ihme, että nettipankkien käyttämiseen suositellaan usein Linuxia.
 4. Sosiaalisuus
  Ubuntun yhteisötoiminnallisuuksien avulla saat vaivatta yhteyden suoraan työpöydältäsi esimerkiksi Facebookiin ja Twitteriin.
 5. Sovellukset
  Unohda vuotuiset lisenssimaksut! Asentamalla Ubuntun saat maksutta käyttöösi yrityksillekin soveltuvan ohjelmistokokonaisuuden. Se, mitä et valmiina löydä, löytyy Sovellusvalikoiman avulla. Uusien ohjelmien löytäminen Windowsilla on googlailua, metsästystä ja kokeilua. Ubuntun Sovellusvalikoima tarjoaa yhden keskitetyn paikan, josta löydät tuhansia sovelluksia sekunneissa – asennettavissa heti yhden napin painalluksella!
 6. Yhteensopivuus
  Ubuntu käynnistyy nätisti melkein millä tahansa koneella jonka omistat, joten voit kokeilla sitä vaikkapa kakkoskoneellasi.
 7. Ulkoasu
  Uudessa Ubuntussa on painotettu myös graafista ulkoasua ja esteettisyyttä. Jos valmiiksi määritetty ulkoasu ei miellytä, voit vaihtaa melkein mitä tahansa käyttöliittymän ulkoasussa!
 8. Muokattavuus
  Jos jokin valmiiksi määritelty asia ei miellytä, lähes kaikki käyttöjärjestelmän teknisistä yksityiskohdista aina ulkoasuun asti on käyttäjän muokattavissa.
 9. Yhteisö
  Linux-käyttäjien määrä kasvaa jatkuvasti. Käyttäjät muodostuvat yhteisöjä, jotka esimerkiksi tarjoavat muille apua ongelmatilanteissa, järjestävät tapahtumia, suomentavat sovelluksia sekä kehittävät ohjelmistoja.
 10. Hinta
  Ubuntu on ilmainen. Ei piilokuluja.

Keskustelualueet

Ubuntu Suomen keskustelualueilta löydät tuhansia aiempia keskusteluita ja vinkkejä Ubuntun käyttöön. Voit myös luoda uuden viestiketjun, jos et löydä aiempaa, sopivaa keskustelua.

Ohjeet ja tuki

Ubuntu-yhteisö on laatinut uusia käyttäjiä varten hyvät ohjeet. Apua voi kysäistä myös keskustelupalstoilta tai reaaliaikaisessa IRC-keskustelussa.

Yhteisö

Aktiiviset Ubuntu-käyttäjät ovat osa suurta vapaiden ohjelmien yhteisöä. Yhteisö auttaa uusia käyttäjiä, levittää tietoutta vapaista ohjelmista sekä tekee ohjelmien kehitystyötä. Tutustu Ubuntu Suomen ja siihen liittyvien yhteisöjen toimintaan ja tule mukaan!