Viralliset johdannaiset

Kubuntu

Kubuntu sisältää kaiken mitä tarvitset työskentelyyn, leikkimiseen tai jakamiseen. Kubuntun työpöytäympäristö on KDE.
Lue lisää ja lataa Kubuntun verkkosivulta.

Lubuntu

Lubuntu on nopea ja kevyt käyttöjärejstelmä. Lubuntu käyttää minimalistista LXDE-työpöytämpäristöä ja valikoimaa kevyitä sovelluksia. Lubuntu keskittyy nopeuteen ja energiatehokkuuteen, minkä takia sillä on alhaiset laitteistovaatimukset.
Lue lisää ja lataa Lubuntun verkkosivulta.

Ubuntu Budgie

Ubuntu Budgie on vakaa ja helppokäyttöinen käyttöjärjestelmä, joka käyttää Budgie-työpöytäympäristöä. Se on nopea ja käytettävä, koska se mukautuu mille tahansa laitteelle vanhasta tietokoneesta tehokkaaseen työasemaan.
Lue lisää ja lataa Ubuntu Budgien verkkosivulta.

Ubuntu GNOME

Ubuntu GNOME käyttää nimensä mukaisesti GNOME-työpöytäympäristöä ja pyrkii tarjoamaan lähes täysin puhtaan GNOME-kokemuksen. Ubuntun uusin LTS-versio, 18.04, sisältää oletuksena GNOME-työpöytäympäristön Unity-työpöytäympäristön sijaan. Tästä johtuen Ubuntu GNOME:n viimeiseksi versioksi jäi jo aiemmin tuen osalta päättynyt 17.04, tuki jatkuu edelleen Ubuntu GNOME:n 16.04 LTS -versiolle.
Lue lisää ja lataa Ubuntu GNOMEn verkkosivulta.

Ubuntu Studio

Ubuntu Studio on käyttöjärjestelmä luoville ihmisille. Se tarjoaa laajan valikoiman sovelluksia median luomiseen seuraavissa kategorioissa: audio, grafiikka, video, valokuvaus ja julkaisu.
Lue lisää ja lataa Ubuntu Studion verkkosivulta.

Xubuntu

Xubuntu on tyylikäs ja helppokäyttöinen käyttöjärjestelmä. Xubuntun työpöytäympäristä on Xfce, joka on vakaa, kevyt ja mukautettava. Xubuntu on täydellinen valinta niille, jotka haluavat kaiken irti tietokoneestaan modernilla ulkoasulla ja riittävällä määrällä ominaisuuksia tehokkaaseen, päivittäiseen käyttöön. Se toimii hyvin myös vanhemman laitteiston kanssa.
Lue lisää ja lataa Xubuntun verkkosivulta.

Keskustelualueet

Ubuntu Suomen keskustelualueilta löydät tuhansia aiempia keskusteluita ja vinkkejä Ubuntun käyttöön. Voit myös luoda uuden viestiketjun, jos et löydä aiempaa, sopivaa keskustelua.

Ohjeet ja tuki

Ubuntu-yhteisö on laatinut uusia käyttäjiä varten hyvät ohjeet. Apua voi kysäistä myös keskustelupalstoilta tai reaaliaikaisessa IRC-keskustelussa.

Yhteisö

Aktiiviset Ubuntu-käyttäjät ovat osa suurta vapaiden ohjelmien yhteisöä. Yhteisö auttaa uusia käyttäjiä, levittää tietoutta vapaista ohjelmista sekä tekee ohjelmien kehitystyötä. Tutustu Ubuntu Suomen ja siihen liittyvien yhteisöjen toimintaan ja tule mukaan!