Tuki- ja asennuspalvelut

Tällä sivulla olevat yritykset tarjoavat Ubuntuun liittyviä palveluita yrityksille ja/tai yksityishenkilöille. Suomalaisten yritysten lisäksi myös Canonical, Ubuntun kehittäjäyritys, myy tuki- ja kehityspalveluita. Lue lisää Ubuntun partneriohjelmista suomeksi tai englanniksi.

Alla luetellut yritykset ovat ote suomalaisista Ubuntuun liittyvää palvelua tarjoavista yrityksistä. Katso lisäohjeet sivun alareunasta.

Inoi Oy (Turku)
Inoi on palveluyritys, joka tarjoaa monenlaisia Linuxiin perustuvia palveluita yrityksille.

JRComplex Oy (Helsinki)
JRComplex on työskennellyt vaativien Linux- ja tietoturvaratkaisujen parissa jo 90-luvulta saakka. Erityisosaamista on mm. vaativista korkean käytettävyyden klusteriratkaisuista sekä Openstack-pilviteknologiasta.

Koneverkko.com (Keski-Suomi ja Helsinki)
Koneverkko.com tarjoaa työasemia ja palvelimia Ubuntulla. Myös korjaus-, konsultointi- ja verkkosuunnittelutyöt. Toiminta Haapamäellä ja Helsingissä.

LinuxComp (Alavus)
Linuxcomp on osa ITC-AITO OK -osuuskuntaa, ja palvelee tietokoneen loppukäyttäjiä ”avaimet käteen” -periaatteella. Myös ulkomaisia asiakkaita palvellaan.

Netliberator (Tampere)
WWW-, PHP- ja MySQL-palveluita sekä Ubuntu-tukea suomeksi ja englanniksi.

OSK Satatuuli (Pori)
Ubuntun, Debian GNU/Linuxin ja muiden Linuxien ja Unixien asennusta ylläpitoa sekä koulutuspalveluja. Porin alueella IT-alan palveluita yrityksille ja yksityisille. Asiantuntijapalveluita tietotekniikkatarpeiden selvityksiin ja kartoituksiin.

Petrotek Oy (Joensuu)
Petrotek tarjoaa tietotekniikkaa Ubuntulla sekä käyttötukea ja opastusta Pohjois-Karjalan alueella. Myös vanhoisiin koneisiin asennukset, kotipalvelimet ym.

Rouhun LaarIT (Taivassalo/Turku)
IT- ja Internet-palveluita ja tukea, konsultointia ja koulutusta.

SenioriPC (eri puolella Suomea)
SenioriPC-palvelu tarjoaa helppokäyttöisen, Ubuntun päälle rakennetun ohjelmiston, jossa on poikkeuksellisen helppo ja intuitiivinen käyttöliittymä. Kaupan päälle erinomaista asiakaspalvelua.

Solinor Oy (Helsinki)
Solinor Oy tarjoaa Linux-konsultointia ja on erikoistunut PCI DSS -tason tietoturvatoteutuksiin. Linux-konsulteillamme on pitkä kokemus suorituskyky-, saatavuus- ja tietoturvakriittisistä Linux-järjestelmistä, joita olemme suunnitelleet, toteuttaneet ja ylläpitäneet yli kymmenen vuoden ajan.

Tentacle Networks Oy (Helsinki)
Tentacle Networks tarjoaa esiasennettuja virtuaalipalvelimia valitsemallasi Ubuntu-jakelulla.

Tksoft Oy (Porvoo)
Tksoftilla on 9 vuoden kokemus Linuxista, tarjoaa yrityksille suunnitteluapua GNU/Linux-järjestelmiin siirtymisessä ja Windows- ja Apple-yhteensopivuuden toteuttamisessa, sekä ohjelmointipalveluja C/C++/Perl-kielillä. Tksoft palvelee suomeksi, englanniksi ja japaniksi.

TypingMaster Inc (Helsinki)
TypingMaster Intra -ohjelmisto on kirjoituksen opetusohjelmisto, joka tukee yleisiä alustoja kuten Linuxia ja LTSP-päätepalvelinta.

Keskustelualueet

Ubuntu Suomen keskustelualueilta löydät tuhansia aiempia keskusteluita ja vinkkejä Ubuntun käyttöön. Voit myös luoda uuden viestiketjun, jos et löydä aiempaa, sopivaa keskustelua.

Ohjeet ja tuki

Ubuntu-yhteisö on laatinut uusia käyttäjiä varten hyvät ohjeet. Apua voi kysäistä myös keskustelupalstoilta tai reaaliaikaisessa IRC-keskustelussa.

Yhteisö

Aktiiviset Ubuntu-käyttäjät ovat osa suurta vapaiden ohjelmien yhteisöä. Yhteisö auttaa uusia käyttäjiä, levittää tietoutta vapaista ohjelmista sekä tekee ohjelmien kehitystyötä. Tutustu Ubuntu Suomen ja siihen liittyvien yhteisöjen toimintaan ja tule mukaan!