Tapahtumat

Tälle sivulle on kerätty tietoa Ubuntuun liittyvien tapahtumien järjestämisestä Suomessa.

Tulevat tapahtumat

Kaikki tulevat tapahtumatiedot:

COSS ajankohtaista

Free Thursday joka kuukausi Helsingissä

Mindtrek – Suomen suurin vuosittainen alan tapahtuma

http://loco.ubuntu.com/teams/ubuntu-fi/ (ei käytössä)

Säännöllisiä tapahtumia

Free Thursday Helsingissä joka kuukauden toinen torstai.

Tampereen Linux-käyttäjien (Linkku) tapaaminen joka toinen viikko.

PLUG:n tapaaminen joka tiistai – Porvoo

Uusien tapahtumien järjestäminen

Järjestäminen onnistuu yksinkertaisesti alkamalla toimia ja organisoimalla tapahtumaa esim. paikallisesti tai vaikkapa keskustelualueilla.

Tarpeellista näkyvyyttä tapahtumalle saa muun muassa lisäämällä sen wikin etusivulle, pyytämällä tapahtumaa näkyville keskustelualueiden yläreunaan, ja lisäämällä sen COSS:n kalenteriin (jonka tapahtumat näkyvät myös Ubuntu Suomen etusivulla). Tapahtuman lisääminen COSS:n kalenteriin onnistuu kalenterisivulla olevalla lomakkeella.

Tapahtumissa kannattaa hyödyntää suomenkielisiä Ubuntu-materiaaleja, joita löytyy mm. sivun Toiminta Materiaalit-kohdasta.

Keskustelualueet

Ubuntu Suomen keskustelualueilta löydät tuhansia aiempia keskusteluita ja vinkkejä Ubuntun käyttöön. Voit myös luoda uuden viestiketjun, jos et löydä aiempaa, sopivaa keskustelua.

Ohjeet ja tuki

Ubuntu-yhteisö on laatinut uusia käyttäjiä varten hyvät ohjeet. Apua voi kysäistä myös keskustelupalstoilta tai reaaliaikaisessa IRC-keskustelussa.

Yhteisö

Aktiiviset Ubuntu-käyttäjät ovat osa suurta vapaiden ohjelmien yhteisöä. Yhteisö auttaa uusia käyttäjiä, levittää tietoutta vapaista ohjelmista sekä tekee ohjelmien kehitystyötä. Tutustu Ubuntu Suomen ja siihen liittyvien yhteisöjen toimintaan ja tule mukaan!