Lucid Alpha 3 julkaistu – nyt suomentamaan!

Seuraavan Ubuntu-version (10.04, “Lucid”) kehitys on saavuttanut alpha 3 -version julkaisun myötä ns. feature freeze -pisteen, eli nyt kaikki toiminnallisuus on valmista ja seuraavat kehitysversiot keskittyvät julkaisun viimeistelyyn.

Tämä tarkoittaa suomalaisille sitä, että suomennoksia voi alkaa tehdä nyt urakalla Launchpadin kautta.

Suomen osalta 10.04-version tilanne näkyy sivulla https://translations.launchpad.net/ubuntu/lucid/+lang/fi. Vielä on runsaasti uusia ominaisuuksia suomentamatta!

Jos haluat osalliistua suomentamiseen, asenna uusin Lucid-testiversio esim. virtuaalikoneeseen tai toiselle osiolle ja testaile ohjelmia, niin näet mitä on suomentamatta. Sitten etsit ohjelman suomennoksen Launchpadista ja viimeistelet sen. Muistathan liittyä suomentajaryhmään ennen kuin aloitat kääntämisen Launchpadissa. Lisätietoja Ubuntun suomentamisesta löytyy wiki-sivulta http://wiki.ubuntu-fi.org/Kääntäminen.

— Otto

PS. Tällä viikolla on menossa Ubuntu Opportunistic Developer Week. Esityksissä kerrotaan miten erilaisia pieniä ohjelmia voi koodata helposti ja nopeasti hyödyntämällä uusimpia ja parhaita avoimen lähdekoodin tarjoamia työkaluja ja valmiita koodikirjastoja.

Leave a Reply

Keskustelualueet

Ubuntu Suomen keskustelualueilta löydät tuhansia aiempia keskusteluita ja vinkkejä Ubuntun käyttöön. Voit myös luoda uuden viestiketjun, jos et löydä aiempaa, sopivaa keskustelua.

Ohjeet ja tuki

Ubuntu-yhteisö on laatinut uusia käyttäjiä varten hyvät ohjeet. Apua voi kysäistä myös keskustelupalstoilta tai reaaliaikaisessa IRC-keskustelussa.

Yhteisö

Aktiiviset Ubuntu-käyttäjät ovat osa suurta vapaiden ohjelmien yhteisöä. Yhteisö auttaa uusia käyttäjiä, levittää tietoutta vapaista ohjelmista sekä tekee ohjelmien kehitystyötä. Tutustu Ubuntu Suomen ja siihen liittyvien yhteisöjen toimintaan ja tule mukaan!