LTSP5 Työpaja 2009 Valamossa, Heinävedellä 8.-9.1.2009

Motto: Vapaus toimii. Joten – mene ja tee se!

-Eric S. Raymond, Linux Journal, 1/2008

Lupa tehdä

Linux ja sen ohjelmat antavat valtavat mahdollisuudet, vapauden toteuttaa tietotekniikkaan liittyviä asioita omalla työpaikalla tai oman lapsen koululla. Ei tarvitse kysyä lupaa, kun haluan toteuttaa jotakin. Linuxissa ja sen ohjelmissa ei ole hintalappua, mutta aikaa ja vaivaa asioiden toteuttaminen tietenkin vaatii.

Tämä vaivannäkö on palkitsevaa – Linuxiin pohjautuvalla tietotekniikan käytöllä on selkeä käytännön päämäärä. Linux helpottaa varsinaista työtä, koulunkäyntiä tai arkea ylipäänsä.

Yhteisö osaa

Linuxiin pohjautuvissa yhteisöissä tärkein ongelmanratkaisun väline on kysymyksen esittäminen – kysymys muotoillaan niin, että osaavammat ymmärtävät sen ja pystyvät siihen vastaamaan. Joku on jossakin aina törmännyt samaan ongelmaan aikaisemmin ja usein myöskin sen ratkaissut. Yhteisö tietää ja osaa.

Yhteisö pitää yhteyttä ja pysyy kasassa Wiki-sivujen, postituslistojen ja irc-kanavien avulla – todelliset ihmiset ovat usein vain nimimerkkejä. Tällaisessa yhteisössä tarvitaan myös rohkeutta näyttää omaan osaamattomuutensa – tyhmin kysymys on se, jota ei kysytä.

Minulle kaikista tärkein yhteisö tietotekniikan saralla on LTSP-yhteisö. Sekä työpaikallani että tyttäreni koulussa olen rakentanut LTSP-päätejärjestelmän, joka nivoo yhteen monen tasoista rautaa ja softaa. Kaiken sen mitä osaan, olen saanut LTSP-yhteisöltä. Nyt on aika laittaa tämä osaaminen eteenpäin. On on aika tavata Suomen LTSP-yhteisö.

Työpaja 2009 Valamossa

Suomen LTSP-yhteisön ensimmäisen tapaamisen idea on hyvin yksinkertainen. Emme rakenna pömpöösiä konferenssia, vaan kokoonnumme työpajaan kahdeksi päiväksi. Otamme mukaan omat kannettavamme LTSP-päätteiksi ja varaamme muutaman palvelinkoneen, joita saamme surutta hakkeroida. Tarkoitus on siis jakaa kokemuksia, ideoita, parhaita käytäntöjä ja hiljaista tietoa. Ja syödä hyvin; ehkä myös nauttia muutama lasillinen Valamon valkoista tai punaista…

Valamo tarjoaa hyvät puitteet tähän: “Rauhallisten ja valoisien tilojen lisäksi asiakkaan käytössä ovat osaavan kokoussihteerin palvelut sekä monipuolinen av-välineistö: data/videotykki, videolaitteisto kameroineen, diaprojektorit, piirtoheittimet, 16 mm elokuvaprojektori, kaiuttimet ja mikrofonit. Erikoislaitteet sopimuksesta. Valamon langaton wlan-verkko toimii kokoustiloissa (pl. Punainen vierasmaja) ja Kahvila-Ravintola Trapesassa.” (Valamo).

Käytännön järjestelyistä vastaavat Valamossa munkki Viktor, Raisiossa Ville Pöntinen ja Kokkolassa Asmo Koskinen.

Lue tarkemmin käytännön järjestelyistä LTSP5 Työpaja 2009 -Wiki-sivulta – ilmoittaudu jo tänään.

Tervetuloa Suomen LTSP-yhteisön työpajaan Valamoon!

Asmo Koskinen

5 Responses to “LTSP5 Työpaja 2009 Valamossa, Heinävedellä 8.-9.1.2009”

  1. Heikki Mäkinen Says:

    Voi kun pääsisi mukaan. Juuri tänään lasteni koululla käydessä tuli ilmi, miten huutava tarve LTSP-ratkaisulle siellä olisi.

  2. HaXeri Says:

    Tulossa ollaan o/

  3. hippeli Says:

    Meijän koululla onkin jo ltsp, harmi kun en pääse tulemaan.

  4. Mikael Lammentausta Says:

    Kivaa oli, kiitoksia! 🙂

  5. Ubuntu-blogi » Blog Archive » LTSP5 Työpaja 2009 Kokkolassa, Mäntykankaan koululla 5.-6.10.2009 Says:

    […] Blogi-kirjoitus Valamon työpajasta Wiki-sivu valamon työpajasta […]

Leave a Reply

Keskustelualueet

Ubuntu Suomen keskustelualueilta löydät tuhansia aiempia keskusteluita ja vinkkejä Ubuntun käyttöön. Voit myös luoda uuden viestiketjun, jos et löydä aiempaa, sopivaa keskustelua.

Ohjeet ja tuki

Ubuntu-yhteisö on laatinut uusia käyttäjiä varten hyvät ohjeet. Apua voi kysäistä myös keskustelupalstoilta tai reaaliaikaisessa IRC-keskustelussa.

Yhteisö

Aktiiviset Ubuntu-käyttäjät ovat osa suurta vapaiden ohjelmien yhteisöä. Yhteisö auttaa uusia käyttäjiä, levittää tietoutta vapaista ohjelmista sekä tekee ohjelmien kehitystyötä. Tutustu Ubuntu Suomen ja siihen liittyvien yhteisöjen toimintaan ja tule mukaan!