(tämä sivu kaipaisi uudistusta)
Paras tiedonlähde verkossa uudelle Ubuntun käyttäjälle on Ubuntu tutuksi -wikikirja. Seuraavien kysymysten vastaukset ovat yleensä linkkejä joko siihen tai Ubuntu Suomen wikiin.
Asentaminen ja käyttöönotto
Ohjelmien asentaminen ja ohjelmalähteet
Käyttörajoitetuissa muodoissa olevien medioiden avaaminen
Ohjelmat
Tietoturva
Laitteisto
Alla: kysymyksiä Alkuun Ubuntun kanssa -teemaillasta ja pari niiden pohjalta.
-
Onko takuuvarmoja tulostimia? Mitä tehdä jos tulostin ei ilmesty listaan valittavaksi? – Tulostimien ajuritilanteen voi tarkistaa esim sivustolta OpenPrinting.org. Yleisesti ottaen HP:n tulostimet ovat toimineet tosi hyvin, ja HP tukee itse avoimen lähdekoodin Linux-ajurien kehitystä.
-
Ovatko tulostinten ajuritkin paketinhallinnassa? – Tulostinajurien pitäisi yleensä olla valmiiksi asennettu, (hp esim. hplip tai hpjis)
-
Mitä jos menen ja asennan jotain itse käsin (eikä paketista)? Tuleeko noutaja? – Saattaa tulla, kannattaa ensin lukea ohjeet ja ‘Ubuntu tutuksi’.
-
Saako ohjelmia muualtakin kuin näistä repositoryistä, voiko erikseen ladattuja deb-paketteja kuitenkin asentaa turvallisesti? – Joissakin tapauksissa voi asentaa, yleensä ei tarvitse.
-
Mitä sitten kannattaa tehdä jos vaihtohetoina on lähdekoodipaketti, “tar.gz” tai RPM mutta deb-pakettia ei ole?
-
Kannattaako päivittää – eivätkö päivitykset usein tuo lisäominaisuuksia, jotka tekevät ohjelmista aiempaa raskaampia? – Ubuntun tavalliset (tietoturva)päivitykset eivät tuo lisäominaisuuksia, koko jakeluversion päivitys kyllä.
-
Onko viruskannereita Linux-tiedostopalvelimelle? – On, esimerkiksi clamav ja Antivir. Näistä on hyötyä kuitenkin vain Windows-verkossa. Linuxille itselleen nimittäin ei ole viruksia.