Akademy kuulumisia viikonlopulta

Viime viikonloppuna 3 – 4.7 järjestettiin vuosittaisen KDE-kehittäjien konferenssin aKademyn päätapahtuma ensimmäistä kertaa Suomessa Tampereen yliopiston tiloissa. Perjantai oli saapumispäivä, jolloin kokoonnuttiin majoittumisen jälkeen yhteiseen illanviettoon Demolan tiloihin nauttimaan jalkapallosta, tervehtimään vanhoja tuttuja ja uusia tuttavuuksia.

Akademy group

Lauantaina alkoi varsinainen konferenssi. Esityksiä oli aamusta iltaan kahdessa salissa, joten seurattavaa riitti. Lauantaipäivänä ykkössalissa oli yhteisötoimintaan liittyviä esityksiä ja kakkossalissa KDE mobiilisovelluksiin liittyviä esityksiä. Lauantai-iltana järjestettiin aKademy-juhlat, mikä ehkä harvensi osanottoa kun esitykset jatkuivat sunnuntaiaamuna. Luvassa oli taas mielenkiintoisia esitelmiä ja puhujia. KDE vaikutti olevan menossa hyvään suuntaan ja ideoita tuntui riittävän. Sunnuntaina otettiin myös ryhmäkuva kaikista Akademyn osallistujista.

Aaron Seigo

Lauantai-iltapäivänä järjestettiin historiallinen kokoontuminen, kun edustajia lähes kaikista suomalaisista vapaisiin ohjelmistoihin keskittyvistä yhteisöistä ja yhdistyksistä kokoontui saman pöydän ääreen. Tapaamiseen osallistui Ubuntu Suomen lisäksi mm. COSS, FLUG, FUUG ja Wikimedia Suomi. Kokouksessa keskusteltiin mahdollisista yhteistyökuvioista ja suunniteltiin Suomen valloitusta uusilla markkinointitavoilla . Jatkossa on tarkoitus järjestää vastaava kokoontuminen kahdesti vuodessa.

Ville Jyrkkä
Heikki Mäntysaari

Kuvat: http://www.flickr.com/search/?q=akademy2010&s=rec

Some rights reserved CC 2.0

Leave a Reply

Keskustelualueet

Ubuntu Suomen keskustelualueilta löydät tuhansia aiempia keskusteluita ja vinkkejä Ubuntun käyttöön. Voit myös luoda uuden viestiketjun, jos et löydä aiempaa, sopivaa keskustelua.

Ohjeet ja tuki

Ubuntu-yhteisö on laatinut uusia käyttäjiä varten hyvät ohjeet. Apua voi kysäistä myös keskustelupalstoilta tai reaaliaikaisessa IRC-keskustelussa.

Yhteisö

Aktiiviset Ubuntu-käyttäjät ovat osa suurta vapaiden ohjelmien yhteisöä. Yhteisö auttaa uusia käyttäjiä, levittää tietoutta vapaista ohjelmista sekä tekee ohjelmien kehitystyötä. Tutustu Ubuntu Suomen ja siihen liittyvien yhteisöjen toimintaan ja tule mukaan!