Edubuntun (LTSP) esittely Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoululla

Minut kutsuttiin pitämään esittely ja demo Linuxin päätejärjestelmästä. Paikkana oli Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu. Esitystä ja demoa oli seuraamassa 1. vuosikurssin opiskelijoita luokallisen verran.

Esitys on kuultavissa podcastina, esityksen materiaali on myös saatavilla.

Kuuntele:

http://www.arkki.info/?p=19

Materiaali:

http://www.arkki.info/?p=17

Demo on leikattu neljään noin viiden minuutin mittaiseen osaan.

Katsele demot:

http://www.arkki.info/?cat=5

Demossa käytettiin WLAN/NAT/LAN-yhdistelmää sekä ristiin kytkettyä kaapelia. Näin voidaan minimoida LTSP-demoon tarvittava rauta, tämä järjestely on kuvattu tässä ohjeessa.

http://www.arkki.info/kirjasto/index.php?title=LTSP5_Kannettava_Demo

Ystävällisin terveisin Asmo Koskinen.

2 Responses to “Edubuntun (LTSP) esittely Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoululla”

  1. jake Says:

    hiukan huvitti noi windows XP screensaverit taustalla kun kyseessä oli Linux esitys. Mutta muuten todella hyvä esitys joka havainnollisti LTSP:n mahdollisuuksia.

  2. juupeli Says:

    Hei

    Asian vierestä. Onko kellään kokemuksia kortti pc ratkaisuista? Ideanahan on että kaikki työasemat ovat palvelin kaapissa. Tällöinhän vältytään kikkailulta pyöritetään tätä päätteellä ja tätä palvelimella. Siis tämähän ei ole mikään halpa ratkaisu, mutta tutustumisen arvoinen.

Leave a Reply

Keskustelualueet

Ubuntu Suomen keskustelualueilta löydät tuhansia aiempia keskusteluita ja vinkkejä Ubuntun käyttöön. Voit myös luoda uuden viestiketjun, jos et löydä aiempaa, sopivaa keskustelua.

Ohjeet ja tuki

Ubuntu-yhteisö on laatinut uusia käyttäjiä varten hyvät ohjeet. Apua voi kysäistä myös keskustelupalstoilta tai reaaliaikaisessa IRC-keskustelussa.

Yhteisö

Aktiiviset Ubuntu-käyttäjät ovat osa suurta vapaiden ohjelmien yhteisöä. Yhteisö auttaa uusia käyttäjiä, levittää tietoutta vapaista ohjelmista sekä tekee ohjelmien kehitystyötä. Tutustu Ubuntu Suomen ja siihen liittyvien yhteisöjen toimintaan ja tule mukaan!