Finhack tulee taas, tule sinäkin!

Finhack on säännöllisesti järjestettävä ilmainen ja vapaamuotoinen tapaaminen suomalaisten vapaiden ohjelmistojen/sisältöjen/jne. kannattajien kesken. Syksyn 2010 tapahtuma pidetään Tampereen Demolassa, sunnuntaina 26. syyskuuta (Väinö Linnan aukio 15). Tule tapaamaan vapaaohjelmistoihmisiä ja kehittämään (ohjelmointi, dokumentointi, taide…) vapaita ohjelmia tai sisältöjä. Luvassa on myös esitelmiä ja työpajoja. Jos itse vedät jotakin projektia, Finhack on loistava paikka kokoontua ryhmäsi kanssa.

Järjestettyä ohjelmaa on seuraavasti:

Työpaja: VALO-/Linux-markkinointikampana
VALO-yhteisöt esittävät markkinointi-ideoita yleisön jatkojalostettavaksi.

Työpaja: Linux.fi-wiki
Heikki Mäntysaari esittelee Linux.fi:n ja kertoo miten yleisö voi
osallistua suomenkielisen dokumentaation tekoon.

Hackerspaces – mitä, miksi, kenelle ja missä?
Jarkko Moilanen kertoo mistä hackerspace -liikkeessä on kyse. Esitys käsittelee ilmiötä globaalista ja paikallisen tason näkökulmista. Kysymyksiin vastaamassa jäseniä kahdesta Suomen hackerspacesta: Hacklab (Hki) ja Mode 5w (Tre)

Työpaja: Debian-paketointi
Timo Jyrinki näyttää ja opettaa miten päivän aikana kehitettyjä ohjelmia voi paketoida deb-paketeiksi ja miten ne saa jakeluun.

Reaaliaikainen kinemaattinen mittaus
Timo Juhani Lindfors esittelee miten vapailla ohjelmilla ja kahdella openmoko freerunner -puhelimella voi tehdä reaaliaikaista kinemaattista paikannusta senttimetrien tarkkuudella (RTK-GPS).

Kaikki ohjelmanumerot sisältävät noin 15 minuutin alustuspuheenvuoron, jonka jälkeen yleisö saa vapaasti osallistua keskusteluun.

Tule sinäkin tapaamaan muita suomalaisia vapaaohjelmistoihmisiä!

Lisätietoja sekä ilmoittautumislomakkeen löydät osoitteesta: www.finhack.org.

(tämä teksti on julkaistu ilman tekijänoikeuksia. Voit auttaa
järjestäjiä levittämällä tätä tekstiä)

Terveisin,
Ville “Solarius” Sundell
Pääjärjestäjä

Leave a Reply

Keskustelualueet

Ubuntu Suomen keskustelualueilta löydät tuhansia aiempia keskusteluita ja vinkkejä Ubuntun käyttöön. Voit myös luoda uuden viestiketjun, jos et löydä aiempaa, sopivaa keskustelua.

Ohjeet ja tuki

Ubuntu-yhteisö on laatinut uusia käyttäjiä varten hyvät ohjeet. Apua voi kysäistä myös keskustelupalstoilta tai reaaliaikaisessa IRC-keskustelussa.

Yhteisö

Aktiiviset Ubuntu-käyttäjät ovat osa suurta vapaiden ohjelmien yhteisöä. Yhteisö auttaa uusia käyttäjiä, levittää tietoutta vapaista ohjelmista sekä tekee ohjelmien kehitystyötä. Tutustu Ubuntu Suomen ja siihen liittyvien yhteisöjen toimintaan ja tule mukaan!