Kopiosuojaamattoman musiikin tarjonta laajenee suomalaisissa verkkokaupoissa

DRM -kopiosuojausten vuoksi Linux-käyttäien mahdollisuudet ostaa verkkokaupoista musiikkia ovat olleet hyvin rajoittuneita. Nyt tilanteeseen on tullut merkittävä parannus, sillä Netanttila on aloittanut musiikin myynnin ilman kopiosuojauksia. Netanttilan myymä musiikki on MP3-muodossa, joten sen kuunteleminen onnistuu lähes kaikilla ohjelmistoilla ja laitteilla, kuten matkapuhelimilla ja MP3-soittimilla.

Netanttilalla on sopimus suurista levy-yhtiöistä EMI:n, Universal Musicin ja Sony BMG:n kanssa.  Warner Musicin kanssa käydään vielä neuvotteluja.  Myös pienet levy-yhtiöt ovat suostuneet kopiosuojaamattoman musiikin myyntiin.

On mielenkiintoista nähdä, miten muut verkkokaupat reagoivat Netanttilan muutoksen luomaan uuteen kilpailutilanteeseen. Aiemmin kopiosuojaamatonta musiikkia MP3-mudossa on Suomessa myynyt meteli.net -verkkokauppa.

Mikko Huovila

2 Responses to “Kopiosuojaamattoman musiikin tarjonta laajenee suomalaisissa verkkokaupoissa”

  1. HaXeri Says:

    Wanha 😀

  2. Slasher- Says:

    Kiva nähdä, että musiikinlevitys menee vähän vapaampaan suuntaan. Nyt voi lähteä lenkille kuunnellen netistä ladattua Rocky Balboa tunnaria!

    Kootut IT ja Mediauutiset: kookas.fi/news/76

Leave a Reply

Keskustelualueet

Ubuntu Suomen keskustelualueilta löydät tuhansia aiempia keskusteluita ja vinkkejä Ubuntun käyttöön. Voit myös luoda uuden viestiketjun, jos et löydä aiempaa, sopivaa keskustelua.

Ohjeet ja tuki

Ubuntu-yhteisö on laatinut uusia käyttäjiä varten hyvät ohjeet. Apua voi kysäistä myös keskustelupalstoilta tai reaaliaikaisessa IRC-keskustelussa.

Yhteisö

Aktiiviset Ubuntu-käyttäjät ovat osa suurta vapaiden ohjelmien yhteisöä. Yhteisö auttaa uusia käyttäjiä, levittää tietoutta vapaista ohjelmista sekä tekee ohjelmien kehitystyötä. Tutustu Ubuntu Suomen ja siihen liittyvien yhteisöjen toimintaan ja tule mukaan!