Lehdistötiedote: Ubuntu Suomi toimitti Ubuntun kansanedustajille

Jussi viemässä kirjeitä eduskuntaanUbuntu Suomi postitti syyskuun alussa kaikille kansanedustajille Ubuntu-CD-levyn sekä tietoa Ubuntusta, Linuxista ja vapaista ohjelmista. Kirjeen tarkoituksena on lisätä päättäjien tietoutta vapaista ohjelmista ja niiden mahdollisuuksista kouluissa sekä hallinnossa.

Kouluille suunnattu Edubuntu-erikoisversio on mahdollistanut suuria säästöjä jo monissa Suomen kouluissa. Toisaalta esimerkiksi Ranskan parlamentti on vaihtanut yli tuhat edustajien käyttämää tietokonetta Ubuntuun. “Vapailla eli avoimen lähdekoodin ohjelmistoilla on mahdollista saada merkittäviä säästöjä sekä edistää tietoturvaa ja tietojärjestelmien yhteensopivuutta. Monissa maissa ollaan julkisessa hallinnossa paljon Suomea pidemmällä avoimen lähdekoodin käyttöönotossa. Odotamme, että hallitusohjelman lupaus avointen rajapintojen edistämisestä näkyy tämän tilanteen korjaamisena”, kertoo Ubuntu Suomen yhteyshenkilö Timo Jyrinki.

Linus Torvaldsin 16 vuotta sitten aloittaman Linuxin juuret ovat Suomessa. Ubuntu on yksi helppokäyttöisimmistä sitä hyödyntävistä kokonaisuuksista kenen tahansa työ- ja kotitietokoneille. Sana “ubuntu” tarkoittaa suomeksi “ihmiseltä ihmiselle”, mikä kuvaa vapaiden ohjelmistojen jakamisen henkeä sekä panostusta helppokäyttöisyyteen.

Ubuntu Suomi

Ubuntu Suomi (www.ubuntu-fi.org) on Ubuntu-paikallisyhteisön virallinen sivusto, joka palvelee suomalaisia suomeksi ja ruotsiksi. Sivusto toimii vapaaehtoisvoimin. Ubuntu Suomen lisäksi on myös olemassa joukko suomalaisia yrityksiä, jotka tarjoavat Ubuntun asennus- ja tukipalveluita. Uusilla yrityksillä on mahdollisuus liittyä näiden joukkoon ottamalla yhteyttä Ubuntun takana olevaan Canonical-yritykseen.

Linkkejä

Ubuntu Suomi
Edubuntu
Linux : les premiers PC Ubuntu sont livrés aux députés

Koko tiedote yhteystietoineen luettavissa wikissä, myös PDF.

Kiitoksia kaikille jotka osallistuivat keskustelualueilla ja muualla projektin suunnitteluun ja toteutukseen, kuten Jussi Nykäselle joka kuvassa on viemässä lähetystä eduskuntaan. Tiedotetta on jo levitetty lukuisille suomalaisille medioille, minulta voi kysellä esim. sähköpostitse jos kiinnostaa onko johonkin tiettyyn paikkaan laitettu.

Timo Jyrinki

6 Responses to “Lehdistötiedote: Ubuntu Suomi toimitti Ubuntun kansanedustajille”

 1. Mikko Huovila Says:

  Ja mediassa kivasti läpi:

  http://sektori.com/uutiset/7852/ubuntu
  http://www.itviikko.fi/page.php?page_id=46&news_id=200722117
  http://www.digitoday.fi/page.php?page_id=9&news_id=200722119

 2. E.K.Virtanen Says:

  Mahtava homma, upeaa että saitte hoidettua loppuun tyylikkäästi. Tosin sitä epäillytkään 🙂
  Toivottavasti tempaus näkyy ja kuuluu kauan ja komeasti.

 3. NuVatsia » Linuxia Suomeen, pliis Says:

  […] Linuxia Suomeen, pliis Lehdistötiedote: Ubuntu Suomi toimitti Ubuntun kansanedustajille […]

 4. kari kosonen Says:

  Olisi mukava kuulla onko kansanedustajilta tullut palautetta Ubuntu-Suomelle? Ovatko he kokeilleet Ubuntua (tai kokeiluttaneet avustajillaan) ja mitä he ovat mieltä?

 5. Ubuntu-blogi » Arkisto » Mikä on käyttäjäyhteisö ja mitä se tekee? Says:

  […] Tämän vuoden keväällä näytti syksyllä 2006 julkaistuja Ubuntu 6.10 Edgy Eft -levyjä olevan vielä runsaasti jakamatta ja jonkinlaiselle jakotempaukselle oli tarvetta. Forumilla syntyi ajatus levyjen toimittamisesta kansanedustajille saatekirjeen kera ja samanaikaisesti julkaistavasta lehdistötiedotteesta. Edgy-levyjen kanssa tätä ei ehditty toteuttaa, mutta ideaa hiottiin, kuoret ja kirjeet saatiin laaditta ja tulostettua vapaaehtoisvoimin. Tänä syksynä kansanedustajat saivatkin Ubuntu 7.04:n levyt saatekirjeen kera. Lehdistötiedote sai jonkin verran näkyvyyttä, lähinnä it-lehdissä. Myös Ruotsin Ubuntu-yhteisö rupesi suunnittelemaan samanlaista projektia omalla keskustelupalstallaan. Lisätietoja blogissa. […]

 6. Ubuntu-blogi » Arkisto » Behind Ubuntu Suomi: Risto H. Kurppa Says:

  […] Esimerkkeinä tällaisista yhden ihmisen ideasta liikkeelle lähteneistä tempauksista ovat parhaillaan aktiivisena olevat opasvideoprojekti, Full Circle -lehden suomentaminen, sekä mm. aikaisemmin toteutetut kesätapaaminen Tampereella,7.04 ja 8.04 julkaisutapahtumat, Assemblyn Linux-tuki sekä Ubuntu-levyjen toimittaminen kansanedustajille. […]

Leave a Reply

Keskustelualueet

Ubuntu Suomen keskustelualueilta löydät tuhansia aiempia keskusteluita ja vinkkejä Ubuntun käyttöön. Voit myös luoda uuden viestiketjun, jos et löydä aiempaa, sopivaa keskustelua.

Ohjeet ja tuki

Ubuntu-yhteisö on laatinut uusia käyttäjiä varten hyvät ohjeet. Apua voi kysäistä myös keskustelupalstoilta tai reaaliaikaisessa IRC-keskustelussa.

Yhteisö

Aktiiviset Ubuntu-käyttäjät ovat osa suurta vapaiden ohjelmien yhteisöä. Yhteisö auttaa uusia käyttäjiä, levittää tietoutta vapaista ohjelmista sekä tekee ohjelmien kehitystyötä. Tutustu Ubuntu Suomen ja siihen liittyvien yhteisöjen toimintaan ja tule mukaan!