LinuCast #002: Tietoturva

MegafooniUbuntu Suomen ja Radio Koskisuomen yhteistuotannon, LinuCastin toisen jakson teemoina ovat tietoturva sekä Linux liiketoimintakriittisissä kohteissa.

Ohjelma on nauhoitettu 6.6. ravintolassa Helsingissä. Keskustelemassa olivat mukana

 • Esko Wessman, FLUG:n perustaja, Nordicmind Oy:n teknologiajohtaja
 • Janne Pikkarainen Mikrobitin avustaja, mbnetin ylläpitäjä, net.nyt -blogin pyörittäjä, linux-tukihenkilö, jne.
 • Sini Ruohomaa, tutkija Helsingin Yliopiston Tietojenkäsittelytieteen laitokselta
 • Radio Koskisuomen Henrik Anttonen toimittajana

LinuCast #002 käsittelee sertifiointia, saavutettavuutta ja virtualisointia, Linuxiin siirtymisen haasteita ja tietoturvaa aina SELinuxista peruskäyttäjän näkökulmaan: mitkä ovat Linuxin vahvuudet ja mikä on heikoin lenkki.

LinuCastia pääset kuuntelemaan Radio Koskisuomen sivuilla josta löytyy myös RSS-muodossa tilattava podcast-syöte.

Risto H. Kurppa

2 Responses to “LinuCast #002: Tietoturva”

 1. Ilokaasu Says:

  Melkein jo ehdin pelätä ettei näitä enää tule, mutta tuli sittenkin. Parempi 😛 Kuunteluun illemmalla.

  btw. onko tätä blogia muokattu jotenkin, tuossa meinaan lukee nyt englanniksi Name, Mail ja Website…ennen oli suomeksi. Tosin sama se mulle on, kunhan huomautin 😀

 2. Jussi Nykänen Says:

  Ilokaasu: wordpress on päivitetty versioon 2.2.1 Timon toimesta. Suomennokset tosiaan ovat hiukan huonommalla tolalla tässä.

  Ja jos pelottaa, ettei näitä enää tule, niin ei muuta kuin mukaan tekemään – sehän on ainoa keino varmistaa, että tulee.

Leave a Reply

Keskustelualueet

Ubuntu Suomen keskustelualueilta löydät tuhansia aiempia keskusteluita ja vinkkejä Ubuntun käyttöön. Voit myös luoda uuden viestiketjun, jos et löydä aiempaa, sopivaa keskustelua.

Ohjeet ja tuki

Ubuntu-yhteisö on laatinut uusia käyttäjiä varten hyvät ohjeet. Apua voi kysäistä myös keskustelupalstoilta tai reaaliaikaisessa IRC-keskustelussa.

Yhteisö

Aktiiviset Ubuntu-käyttäjät ovat osa suurta vapaiden ohjelmien yhteisöä. Yhteisö auttaa uusia käyttäjiä, levittää tietoutta vapaista ohjelmista sekä tekee ohjelmien kehitystyötä. Tutustu Ubuntu Suomen ja siihen liittyvien yhteisöjen toimintaan ja tule mukaan!