Linux-podcastit

Megafooni
Kaikki ovat varmasti Ubuntu suomen sivuilta huomanneet Linucastin ja saattaneet kuunnellakin sitä, mutta mitä muita Linux-aiheisia podcasteja maailmalla oikein onkaan olemassa ja mitkä niistä ovat kaikkein mielenkiintoisempia? Tähän ajattelin tässä blogimerkinnässä vastata, tarkoitus ei ole siis esitellä RSS-lukijoita tai eri toisto-ohjelmia.

Kun jo kymmenen sekunnin googlaus tuottaa 35 aktiivista, täysin Linuxiin keskittyvää podcastia, kuunneltavaa ainakin riittää (sikäli kun englantia ymmärtää). Itse kuuntelen erityisesti sellaisia Linux-podcasteja kuin Linux Reality, Lug Radio ja täysin Ubuntuun keskittyvä UbuntuOS, mutta muutkin ovat ehdottomasti kuuntelemisen arvoisia.
Podcast kannattaa tietysti valita silmällä pitäen omaa tietokoneen käyttöä. Esimerkiksi Linux Reality tutustuttaa kuuntelijan erilaisten ohjelmien ja ominaisuuksien käyttämiseen, uusia käyttäjiä silmällä pitäen. Ubuntusta kiinnostuneita saattaa kiinnostaa UbuntuOS:n kuunteleminen ja pitkiä bussimatkoja varten Lug on täydellinen valinta yhdistettynä MP3-soittimeen.

Seuraavaksi ajattelin lyhyesti kuvailla joitain mielenkiintoisia Linux-podcasteja;

LQ Radio
-Avointa puhetta avoimesta lähdekoodista, uusimmat uutiset ja päivitykset Linux-tantereelta.

Linux Australia
-Australian Linux-käyttäjien podcast, päivittyy kahdesti kuukaudessa.

Distrowatch
-Distrowatchin oma podcast, jossa käydään läpi uusimmat jakelut ja jakelu-uutiset.

LaGer
-Linuxin peli- ja viihdekäyttöön keskittyvä podcast.

Novell Open Audio
-Novellin podcast luonnollisesti keskittyy Novellin omiin tuotteisiin. Valoittaa hyvin Linuxin kaupallista puolta.

The LIP
-Tässä mielenkiintoisessa podcastissa asennetaan viikoittain Linux-jakeluita livenä.

Sourcetrunk
-Viikoittainen podcast vapaista ohjelmista.

Linux Desktop for Beginners
-Uusille käyttäjille suunnattu melko uusi podcast, joka tutustuttaa Linuxiin ja avoimeen lähdekoodiin.

Linkit näihin ja useisiin muihin Linux-podcasteihin löydät osoitteesta www.thelinuxlink.net.

Petri Salo

Leave a Reply

Keskustelualueet

Ubuntu Suomen keskustelualueilta löydät tuhansia aiempia keskusteluita ja vinkkejä Ubuntun käyttöön. Voit myös luoda uuden viestiketjun, jos et löydä aiempaa, sopivaa keskustelua.

Ohjeet ja tuki

Ubuntu-yhteisö on laatinut uusia käyttäjiä varten hyvät ohjeet. Apua voi kysäistä myös keskustelupalstoilta tai reaaliaikaisessa IRC-keskustelussa.

Yhteisö

Aktiiviset Ubuntu-käyttäjät ovat osa suurta vapaiden ohjelmien yhteisöä. Yhteisö auttaa uusia käyttäjiä, levittää tietoutta vapaista ohjelmista sekä tekee ohjelmien kehitystyötä. Tutustu Ubuntu Suomen ja siihen liittyvien yhteisöjen toimintaan ja tule mukaan!