LTSP5-työpaja 2010, kuvia Päivölästä

Kaikkiaan kolmas LTSP5-työpaja pidettiin Päivölän kansanopistolla. Puitteet olivat mainiot, vaikkapa saunan yhteydessä ollut uima-allas. Väkeä oli mukavasti, keskustelua syntyi ja läppärit toimivat vuoronperään sekä palvelimena että päätteenä.

Tässä kuvassa on Opinsys Oy:n Mikko, joka näkyy sekä palvelin-läppärin webkamerassa että päätteenä toimivan läppärin webkamerassa. Päätteen oma webkamera toimii, kun Cheese-ohjelma asennetaan choot-ympäristöön ja käynnistetään paikallisena ohjelmana, ei palvelimelta (ltsp-localapps).

Muut kuvat löytyvät täältä.

Kuvia LTSP5-työpajasta

Ensi syksynä järjestämme neljännen LTSP5-työpajan Ubuntu 10.10 kunniaksi lokakuussa. Aloitamme sunnuntai-iltana 10.10.2010 juhlan merkeissä ja jatkamme maanantaina ja tiistaina työpajalla, siis 11.-12.10.2010. Varaa LTSP5-työpaja jo tänään kalenteriisi!

Ystävällisin terveisin Asmo Koskinen.

One Response to “LTSP5-työpaja 2010, kuvia Päivölästä”

  1. Fri13 Says:

    Choot-ympäristö on vahingossa kirjoitettu väärin. Se on Chroot-ympäristö.

Leave a Reply

Keskustelualueet

Ubuntu Suomen keskustelualueilta löydät tuhansia aiempia keskusteluita ja vinkkejä Ubuntun käyttöön. Voit myös luoda uuden viestiketjun, jos et löydä aiempaa, sopivaa keskustelua.

Ohjeet ja tuki

Ubuntu-yhteisö on laatinut uusia käyttäjiä varten hyvät ohjeet. Apua voi kysäistä myös keskustelupalstoilta tai reaaliaikaisessa IRC-keskustelussa.

Yhteisö

Aktiiviset Ubuntu-käyttäjät ovat osa suurta vapaiden ohjelmien yhteisöä. Yhteisö auttaa uusia käyttäjiä, levittää tietoutta vapaista ohjelmista sekä tekee ohjelmien kehitystyötä. Tutustu Ubuntu Suomen ja siihen liittyvien yhteisöjen toimintaan ja tule mukaan!