MikroBitissä Ubuntu-aiheisia artikkeleita

Suomalaiset tietokonelehdet ovat viime aikoina huomioineet Linuxin artikkeleissaan aiempaa paremmin. Tämän kuun Tietokone käsittelee Windows Vistaa sekä sen haastajia Mac OSX:aa ja Suse Enterprise Linuxia.

Omaan postilaatikkooni kolahti tänään uusin MikroBitti. Lehti on käsitellyt viimeisen vuoden aikana Ubuntua varsin useasti ja uusimmassakin lehdessä on peräti kaksi artikkelia Ubuntusta. Toisessa esitellään Ubuntun yleisimpiä ohjelmia ja toinen artikkeli opastaa kotisivujen tekoon NVU:ta ja Gimp:iä käyttäen.

Nettijatkoissa, joka sisältää myös asennusohjeen, suositellaan Ubuntu tutuksi -wikikirjaa ja erityisesti sen ohjelmien asentamista ja pakettivarastoja koskevaa lukua. Jo aiemmin tänä vuonna ilmestynyt MikroBitin Huvi ja Hyöty -dvd pitää sisällään Ubuntun.

Lehdessä on myös 1000 € hintaluokan kannettavien vertailu. Lehti on huomioinut Linux-käyttäjät esimerkillisesti vertailun nettijatkoissa. Toimittajat olivat asentaneet Ubuntun kaikkiin testattuihin koneisiin. Ja varsin hyvinhän Ubuntun käyttö niillä oli onnistunut ilman sen kummempia virittelyjä, vaikka ihan kaikki laitteet eivät toimineetkaan.

Toivotaan, että MikroBitin ja Tietokoneen Linux-aiheiset jutut saavat jatkoa. Artikkeleita voinee joka tapauksessa pitää merkkinä siitä, että Linux huomioidaan aiempaa vakavammin todellisena vaihtoehtona Windowsille. Kehitystä on siis tapahtunut niin Linux-jakeluissa kuin toimittajien asenteissakin.

Mikko Huovila

2 Responses to “MikroBitissä Ubuntu-aiheisia artikkeleita”

  1. E.K.Virtanen Says:

    Tuosta “linux” seurannasta tullut minullekin jo lähes pakkomielle 🙂

  2. Ari Häyrinen Says:

    Itse olen päätynyt ostamaan Mikrobitin aina jos Linux mainitaan kannessa. Vinkiksi vain Mikrobitin tekijöille 🙂

Leave a Reply

Keskustelualueet

Ubuntu Suomen alkuperäisiltä keskustelualueilta löydät tuhansia aiempia keskusteluita ja vinkkejä Ubuntun käyttöön. Voit myös luoda uuden viestiketjun, jos et löydä aiempaa, sopivaa keskustelua.

Ohjeet ja tuki

Ubuntu-yhteisö on laatinut käyttäjiä varten hyvät ohjeet Apua voi pyytää myös keskustelupalstoilta tai Discourse/Telegram-keskusteluissa (ks alla).

Yhteisö

Aktiiviset Ubuntu-käyttäjät ovat osa suurta vapaiden ohjelmien yhteisöä. Yhteisö auttaa uusia käyttäjiä, levittää tietoutta vapaista ohjelmista sekä tekee ohjelmien kehitystyötä. Tutustu Ubuntu Suomen ja siihen liittyvien yhteisöjen toimintaan ja tule mukaan!