Presidentin angstausta

Pahoittelut kaikille, mutta on pakko hieman purkaa tuntemuksia. Nakertaa muutamat asiat näin joulun kynnyksellä 🙂

1) Digiboksit

Eikö olisi järkevää pitää näidenkin boksien ohjelmistokehitys avoimena? Oltaisiin varmasti säästytty mm. ylen tekstitysmurheilta, kun joka koneessa olisi avointa softaa. Itse olen tapellut Division vdt 2020:n kanssa, joka tottakai kuuluu ylen mustalle listalle.. Visionin perusboksit toimivat kuin junan vessa, ei mitään ongelmia. Mutta auta armias noiden tallentavien kanssa. Kuinkahan hyvin nuokin toimisivat paremmin JOS nuo ohjelmistot olisi oikeasti avoimia? En toki väitä, etteikö joku softa voisikin olla avoin.

 2) Fedora 8

Fedorasta taisin kirjoitella viimeksi paljon hyvää, mutta nyt täytyy ottaa sanoja takaisin. Työpaikkani serveriin asensin fedoran jakeluksi (kuten myös työpöydille) mutta isoin takaisku tuli samba -palvelimen kanssa. Se kun tuntui toimivan ihan mielensä mukaan, yön yli ihan hyvin mutta aamulla 8:55 irtisanoi itsensä. Lisäksi työpöydillä haittasi kde:n tuen puute. Harmi, muuten redhat variantteineen tuntui hyvältä. Toistaiseksi töissä pyörii Ubuntu server edition serveri (täyden kympin valinta) ja OpenSuse työpöydät, ja tähän se ehkä jääkin vähäksi aikaa.

3) PupeSoft

Hyvä idea, mutta..
Asennusohjeet fedoran versio mille..? Mikä viimeisin vakaa versio? Näitä kyllä kyselin, mutta ensimmäiseen en saanut tietoa, toiseen vastaukseksi, että mitään ns. vakaata ei ole. Harmi, sillä nuo olivat yhdenlaisia kynnyskysymyksiä, miksei pupe sitten kuitekaan päätynyt kassa- ja toiminnanohjausjärjestelmäksi. Ehkä pupe jossain vaiheessa päivittyy niin, että se sopii myös pk -yrityksen tarpeisiin paremmin.

4) GTA Finland

Joku on varmaan kuullut tästäkin modista. No, paljastetaan. Minä laitoin sen noin kolme vuotta sitten alulle, suunnittelin, kasasin ekan tiimin jne. No, erosin viime kesäkuussa lopullisesti modista, ja jätin sen muiden käsiin.
No, nyt pojat ovat saaneet “neljännen” betan ulos. Kaksi ekaa tuli minulta ja sen aikaiselta tiimiltä. Mutta voih… Jäiset palmut ja San andreasin jäiset mäet. GO-GO. En tiedä nakertaako vai helpottaako, mutta onneksi en ole enää mukana 🙂

5) Firefox + muut yleiset selaimet

En tiedä miksi, mutta nyt ovat kaikki alkaneet kaatuilemaan. Yleisesti olen ubuntua nyt käytellyt, enkä tiedä sitten. Yleensä kaatuminen tapahtuu sivulla, jossa on paljon flash -bannerieta (mm. mtv3). Nyt tosin vaihdoin uusimpaan linux minttiin, jossa tuota ei vielä ole tapahtunut. Ehkä tämä viimeinen on turha angstaus. Tuo voinee johtua myös uudesta, teräväpiirtoa näyttävästä flashista, jonka asensin suoraan vanhan asennuksen päälle…?

 Jepjep. Ensikerralla jotain vähän järkevämpää 🙂 On tässä paljon hyviäkin asioita tapahtunut..

Juho Valkila

5 Responses to “Presidentin angstausta”

 1. Nakkel Says:

  Bokseista Dreambox varmaankin on siitä avoimemmasta päästä.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Dreambox

  Kyseessä siis Linux-laatikko. 🙂

 2. Sami Haahtinen Says:

  Firefoxin hidastelut ja kaatuilut on tuttuja täälläkin, mutta taitaa olla että tässä tapauksessa kyse on tosiaan tuosta flashista. Koitappas käydä samoilla sivuilla ilman flashia (noscript esim auttaa)

  Dreamboxin osalta pitää lisätä että ehdottomasti kannattaa harkita. Omat ongelmat siinäkin on mutta ainakin sitä saa itse puukotettua jos haluaa. Onhan noita muitakin linux pohjaisia mutta toi on itse hyväksi todettu.

  Ja sitten puffataan hiukan, saisikos OpenID tuen tännekin?

 3. Eetu Says:

  Ethän sattumoisin ole hypännyt Pulseaudio-kelkkaan ja käytä Flashin kanssa siis libflashsupport-kirjastoa? Ainakin minun kokemusteni mukaan se on vielä varsin epävakaa ja aiheuttaa selaimen satunnaista kaatuilua.

 4. Toni Hintikka Says:

  Olen tuosta Pupe-softista vähän samaa mieltä. Pupella on esimerkiksi Wiki, jota ei pääse muokkaamaan kuin joku sisäpiiri. Jotenkin tuntuu, että Pupella ei ole niin haluakaan saada yhteisöä ympärilleen kehittämään tuotettaan. Kilpailijoiden pelko?

  Selaimen kaatuilu on rasittavaa. Itse olen laittanut Flash-block lisäosan . Katson vain sellaista flashiä, jota itse haluan. Flash- mainosroskaa on aivan riittäviin.

 5. Toni Alenius Says:

  Firefox kaatuilee toistuvasti Wintoosankin puolella, nimenomaan nämä 2.0.x -versiot, 1.5.x:än kanssa ei ole mitään ongelmaa ollut (amiksessa Norton GoBack estää päivitykset, onneksi), 2 -versiosta lähtien kaatuilua on tapahtunut jopa tällä edessäni hurisevalla myllyllä, jonka kasasin kesällä.

Leave a Reply

Keskustelualueet

Ubuntu Suomen keskustelualueilta löydät tuhansia aiempia keskusteluita ja vinkkejä Ubuntun käyttöön. Voit myös luoda uuden viestiketjun, jos et löydä aiempaa, sopivaa keskustelua.

Ohjeet ja tuki

Ubuntu-yhteisö on laatinut uusia käyttäjiä varten hyvät ohjeet. Apua voi kysäistä myös keskustelupalstoilta tai reaaliaikaisessa IRC-keskustelussa.

Yhteisö

Aktiiviset Ubuntu-käyttäjät ovat osa suurta vapaiden ohjelmien yhteisöä. Yhteisö auttaa uusia käyttäjiä, levittää tietoutta vapaista ohjelmista sekä tekee ohjelmien kehitystyötä. Tutustu Ubuntu Suomen ja siihen liittyvien yhteisöjen toimintaan ja tule mukaan!