Swiftfoxille oma pakettivarasto

Olen kovasti tykästynyt Swiftfoxiin. Swiftfoxin tekijöiden ideana on tarjota eri prosessoreille käännetty versio Mozilla Firefoxista. Tämä optimointi nopeuttaa ohjelman toimintaa merkittävästi. Swiftfox toimiikin huomattavasti jouhevammin, kun ajoittain hieman tahmea Firefox.

Swiftfoxin tekijät ovat avanneet oman ohjelmavaraston Ubuntu- ja Debian-käyttäjille. Ubuntulle on aiemminkin ollut saatavilla oma Swiftfox deb-paketti, mutta pakettivaraston myötä päivittäminen sujuu jatkossa jouhevasti.

Swiftfoxin pakettivaraston saa käyttöön lisäämällä ohjelmalähteeksi seuraavan rivin:

deb http://getswiftfox.com/builds/debian unstable non-free

Swiftfox asennetaan normaalisti pakettienhallinan avulla (apt-get tai Synaptic/Adept). Ohjelmaa asennettaessa täytyy tietää oman prosessorin tyyppi ja valita oikea ohjelmapaketti sen mukaan. Apua omalle prosessorille sopivan paketin löytämiseen saa tuolta: http://www.getswiftfox.com/releases.htm

Mikko Huovila

2 Responses to “Swiftfoxille oma pakettivarasto”

  1. Laurin blogi » Arkisto » Swiftfox Says:

    […] Ubuntu-blogin postauksen innoittamana asensin Swiftfoxin (Wikipedia-artikkeli), joka tosiaan löytyy nykyään myös omasta ohjelmavarastosta eli repositorystään. Kyseessä on siis prosessorikohtaisia optimointeja käyttäen käännetty versio Firefoxista, josta on myös karsittu jotain turhaa ja muutenkin pyritty säätämään asetukset valmiiksi juurikin nopeutta silmälläpitäen. […]

  2. rhk Says:

    “Rehellisyyden nimissä on sanottava, että nopeudessa ei käynnistymisaikaa lukuunottamatta ihan hirveää eroa ainakaan minun silmääni näy,”

    Nopeuserot tulevat ilmi paremmin laiskemmissa koneissa.. Tuoreemmat ja energisemmät vääntäjäthän tekevät mitä vain ‘in no time’ mutta vanhat (haapa)rouskut raksuttelevat ohjelmia käyntiin laiskemmin ja tällöin on optimoinnissa erot huomattavissa (nopeudessa sekä resurssien käytössä).

    r

Leave a Reply

Keskustelualueet

Ubuntu Suomen keskustelualueilta löydät tuhansia aiempia keskusteluita ja vinkkejä Ubuntun käyttöön. Voit myös luoda uuden viestiketjun, jos et löydä aiempaa, sopivaa keskustelua.

Ohjeet ja tuki

Ubuntu-yhteisö on laatinut uusia käyttäjiä varten hyvät ohjeet. Apua voi kysäistä myös keskustelupalstoilta tai reaaliaikaisessa IRC-keskustelussa.

Yhteisö

Aktiiviset Ubuntu-käyttäjät ovat osa suurta vapaiden ohjelmien yhteisöä. Yhteisö auttaa uusia käyttäjiä, levittää tietoutta vapaista ohjelmista sekä tekee ohjelmien kehitystyötä. Tutustu Ubuntu Suomen ja siihen liittyvien yhteisöjen toimintaan ja tule mukaan!