Tekijäksi blogiin?

Tämä www.ubuntu-fi.org/blog – blogi on ollut hengissä nyt noin kolme kuukautta ja artikkeleita on kertynyt mukavasti, aina uutisoinnista varmuuskopioihin, käyttäjäkokemuksista kirjallisuuskatsaukseen. Kirjottelu on jäänyt alkuinnostuksen jälkeen lähinnä muutaman aktiivin harteille ja ‘toimitustiimi’ kaipaisikin nyt uutta verta vastaamaan yleisön janoon.

Tuntuuko että kirjoittaminen onnistuu mutta aihe puuttuu? Varasta täältä: tai tämän viestin kommenteista.

Tuntuuko että aihetta on mutta kirjoittaminen ei luonnistu? Jaa ajatuksiasi aiheista tämän viestin kommentteihin ja jos ei ihan mahdottomalta tunnu, kirjoita toki itse.

Seurailetko Linux-, Ubuntu- ja/tai Avoimen koodin uutisia? Kenties tunnet Microsoftin tai Googlen perinpohjin? Voisimme tarvita apuasi tekemään viikottaisia uutiskoosteita.

Tai pysyykö WordPress-puukko kädessä? Tämä mallipohja kaipaisi ehkäpä hieman käsittelyä ja mahdollisesti joitain uusia pluginejakin kaivattaisiin ja mielellään huolittaisiin porukkaan mukaan joku jolla olisi tietämystä WP:stä ennestään.

Kynnys on matala, tärkeintä on into tehdä ja päästä osallistumaan. Jakamaan kokemuksia ja ajatuksia Ubuntusta. Meininki on varsin avointa ja vapaata eli mieluummin yrittämään kuin liian kriittisenä kotiin nurisemaan.

Laita yhteydenottoja tulemaan ubuntu-fi.org – forumin yksityisviesteillä tai sähköpostilla minulle (etunimi.sukunimi@gmail.com) tai Jussille (juminy – myöskin geemail). Ja lisätietoja tästä blogimeiningistä toisesta viestistä.

Risto H. Kurppa

5 Responses to “Tekijäksi blogiin?”

 1. Mikko Huovila Says:

  Blogin suosituimmat artikkelit ovat laskurin mukaan olleet “Testissä 3D-työpöytä” ja “Kokemuksia Ubuntusta”. Eli tällaiset käytännön kokemukset kiinnostavat. Näitä siis lisää jatkossakin…

 2. Sorkkarauta Says:

  Minusta on kiinnostavaa seurailla yleensä tietoyhteiskunnan kehitystä ja sen epäyhteensopivuutta avoimiin menetelmiin.

 3. lunatiC Says:

  Viikottain ilmestyvät uutiskatsaukset ovat mielenkiintoisia. Erityisesti ne joissa kerrotaan jonki yleisen tahon heivanneen winkut mäkeen ja vaihtaneen tilalle sen paremman vaihtoehdon. 🙂

  Hmm.. ehkä Feistystä vois laittaa jotain esimakua tulemaan. Eli mitä mahdollisesti on tulossa siinä vaiheessa kun tuo uusi Ubuntu versio julkaistaan.

  Ehkä myös mahdollisesti muistakin jakeluista vois laittaa jotain käyttökokemuksia. Mikä on hyvää, mikä huonoa? Tuo nyt ei kovin paljoa Ubuntuun liity mutta mielenkiintoisia ne ovat silti. 🙂

 4. Mikko Huovila Says:

  Tässä on tullut hyviä ehdotuksia aiheista. Kenties esim. Sorkkarauta tai lunatiC voisi niitä kirjoitella?

 5. lunatiC Says:

  Lupaan harkita asiaa vakavasti jahka seuraavat vapaat alkavat.

Leave a Reply

Keskustelualueet

Ubuntu Suomen keskustelualueilta löydät tuhansia aiempia keskusteluita ja vinkkejä Ubuntun käyttöön. Voit myös luoda uuden viestiketjun, jos et löydä aiempaa, sopivaa keskustelua.

Ohjeet ja tuki

Ubuntu-yhteisö on laatinut uusia käyttäjiä varten hyvät ohjeet. Apua voi kysäistä myös keskustelupalstoilta tai reaaliaikaisessa IRC-keskustelussa.

Yhteisö

Aktiiviset Ubuntu-käyttäjät ovat osa suurta vapaiden ohjelmien yhteisöä. Yhteisö auttaa uusia käyttäjiä, levittää tietoutta vapaista ohjelmista sekä tekee ohjelmien kehitystyötä. Tutustu Ubuntu Suomen ja siihen liittyvien yhteisöjen toimintaan ja tule mukaan!