Tempaus 12.4: Wikikirjan päivittäminen

Ubuntu 8.04:n, Hardy Heronin julkaisuun on aikaa alle kaksi viikkoa. Ennen julkaisua täällä kotimaassa pitäisi tarttua dokumentaation päivittämiseen ja tämä onkin päätetty tehdä osittain keskitetysti, tempauspäivinä. Ensimmäinen tempaus on nyt lauantaina 12.4 klo 12-24.

Tempauspäivän kansainvälinen esikuva Ubuntu B/Hug Day on silloin tällöin, näin julkaisun alla jopa pari kertaa viikossa järjestettävä päivä jolloin yhteisö keskittyy tietyn Ubuntun osan, esimerkiksi asennusohjelman, tiedostohallinnan, nettiselaimen tms. bugien korjailuun. Nimen perusteella on ajatus että jokaisesta korjatusta bugista tulisi korjaajan saada halaus – sillä yhteisö rakastaa osallistumista!

Meille suomalaisille ei ehkä ihan noin makea siirappi sovi. Mutta koska jotain pitäisi saada aikaan, kehiteltiin kotimaiset tempauspäivät. Ensimmäinen tempauspäivä on huomenna, 12.4 klo 12-24 ja teemana on wikikirja joka kaipaa suht perusteellista päivitystä.

Wikikirja

Wikikirja-projekti käynnistyi Mikko Huovilan toimesta melko tarkasti 2 vuotta sitten. Wikikirjan perusajatus on olla selväkielinen ja helposti ymmärrettävä johdatus Ubuntun avoimeen maailmaan. Niin Windows-konkareille kuin täysin ummikoille joilla ei ole vielä kokemusta tietokoneista kerennyt karttua. Kirjan formaatti on tarkoitus pitää sellaisena, että sen voi lukea alusta loppuun koko ajan uutta ja hyödyllistä tietoa saaden. Kaikkea ei ole tietenkään tarkoitus kattaa vaan vain reipas kourallinen asioita, jotka auttavat uutta käyttäjää välttämään pahimmat karikot. Kirja keskittyy graafisiin työkaluihin mutta myöskään komentoriviä ei unohdeta vaan esimerkiksi pakettienhallinta komentoriviltä on mukana kirjassa. Ohjeita kirjan kirjoittajille voi lueskella täältä. Muista helppolukuisuus ja graafiset oletustyökalut!

Miten osallistun tempaukseen?

Tempausta varten on pystytetty oma wikisivu jossa on lueteltu kohtia jotka wikikirjassa kaipaavat päivitystä. Kuvakaappauksia, lista Ubuntun mukana tulevista ohjelmista jne jne. Hyppää mukaan #ubuntu-fi-tiimit -irc-kanavalle (freenode.net -verkossa) päästäksesi tilanteen tasalle siitä, missä mennään tai vilkaise forumilta tälle tempaukselle omistettua ketjua. Avaa wikikirja ja hyppää kelkkaan!

lisätietoja:
wikisivu
forumin ketju
#ubuntu-fi-tiimit

Seuraava tempaus on muuten 14.4 eli tulevana maanantaina, jälleen klo 12-24. Teemasta käydään keskustelua forumilla

rhk

5 Responses to “Tempaus 12.4: Wikikirjan päivittäminen”

 1. Jasmo Says:

  Joko Ubuntu 8.04 osaa jollain network managerilla kirjautua minun langattomaan WPA-salauksella piilotettuun verkkoon?

 2. Lauri Says:

  wicd toimii, vaikkei taida suoraan Ubuntun pakettivarastoista löytyäkään.

 3. Jasmo Says:

  Sillä koitin. Ei toiminut.

 4. Ubuntu-blogi » Arkisto » Tempaus 14.4: Pakettien kuvausten kääntämistä Says:

  […] Ubuntu-blogi Suomen Ubuntu-yhteisön blogi « Tempaus 12.4: Wikikirjan päivittäminen […]

 5. Ubuntu-blogi » Blog Archive » Ubuntu Suomen IRC-kokous 15.11.2009 Says:

  […] kokeiltuja tempauspäiviä (wikikirja, pakettikuvaukset) jatketaan tulevaisuudessa, kun keksitään hyviä aiheita. Tiimit suunnittelevat […]

Leave a Reply

Keskustelualueet

Ubuntu Suomen keskustelualueilta löydät tuhansia aiempia keskusteluita ja vinkkejä Ubuntun käyttöön. Voit myös luoda uuden viestiketjun, jos et löydä aiempaa, sopivaa keskustelua.

Ohjeet ja tuki

Ubuntu-yhteisö on laatinut uusia käyttäjiä varten hyvät ohjeet. Apua voi kysäistä myös keskustelupalstoilta tai reaaliaikaisessa IRC-keskustelussa.

Yhteisö

Aktiiviset Ubuntu-käyttäjät ovat osa suurta vapaiden ohjelmien yhteisöä. Yhteisö auttaa uusia käyttäjiä, levittää tietoutta vapaista ohjelmista sekä tekee ohjelmien kehitystyötä. Tutustu Ubuntu Suomen ja siihen liittyvien yhteisöjen toimintaan ja tule mukaan!