Tervetuloa seuraamaan suomenkielistä Ubuntu-blogia!

Ubuntu on nopeasti kasvanut suosituimmaksi Linux-levitysversioksi. Näin myös Suomessa. Ubuntun suomenkielisen käyttäjäyhteisön kasvu näkyy parhaiten Ubuntu Suomen foorumilla. Foorumin rekisteröityjen käyttäjien määrä on lisääntynyt nopeasti. Tällä hetkellä meitä on n. 3200 ja uusia jäseniä tulee kuukausittain 200-300 henkilöä.

Ubuntu Suomen toiminnan käynnistäjänä toimi monessa muussakin open source -projektissa mukana oleva Timo Jyrinki:

“Ubuntu Suomihan alkoi sillä, että olin kiinnostunut tekemään ja parantamaan käännöksiä Ubuntu 5.04:een, ja perustin sitä varten Ubuntun suomentajaryhmän. Samalla sitten huomasin kuinka Canonical tulee yhteisöä vastaan hyvin ja tarjoaa mahdollisuuden paikallistiimin perustamiseen. Koska Ubuntun Launchpadiin olin jo laittanut mm. salausavaimeni ja muuta tarpeellista, laitoin asian Ubuntu Suomen perustamisesta Ubuntun Community Councilin IRC-kokoukseen. Parin kokouksen ja hyväksynnän jälkeen sain sitten SSH-pääsyn Matthias Urlichsin ylläpitämälle palvelimelle, jonne tein ensimmäiset versiot Ubuntu Suomen tietosivuista sekä käynnistin keskustelualueet mielestäni 24.5.2005 (http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=3).”

Ubuntun foorumista on tullutkin Suomen suosituin Linux-aiheinen keskustelualue. Tähän on varmastikin vaikuttanut se, että keskustelualueella on paljon aktiivisia jäseniä, jotka jaksavat vastata niin Ubuntun käyttöä aloittelevien kuin pidempäänkin Linuxia käyttäneiden kysymyksiin. Näin keskustelualueelta saa nopeasti vastauksia erilaisiin ongelmiin. Yhteisön parissa on syntynyt myös erityisesti uusille Linux-käyttäjille suunnattu Ubuntu tutuksi -wikikirja.

Noin puolentoista vuoden aikana on ehtinyt tapahtua paljon ja tämä blogi on seuraava vaihe suomalaiselle Ubuntu-yhteisölle. Blogissa on tarkoitus uutisoida ja julkaista kirjoituksia Ubuntusta ja sitä lähellä olevista aiheista, kuten erilaisten avoimeen lähdekoodiin perustuvien ohjelmien käytöstä ja kehityksestä. Blogissa huomioidaan myös Ubuntun sisarversiot Kubuntu ja Xubuntu. Ennen kaikkea blogi tuo esille suomalaiset Ubuntun käyttäjät ja heidän persoonalliset näkemyksensä Ubuntuun liittyvistä teemoista.

Erityiskiitos blogin käynnistämisestä kuuluu Jussi Nykäselle, joka on ottanut vastuulleen blogin ylläpidon. Kiitokset myös Timolle, jonka avulla blogi on saatu osaksi Ubuntu Suomen sivustoa.

Hyviä kirjoituksia ja nasevia kommentteja innokkaana odotellen,

Mikko Huovila

One Response to “Tervetuloa seuraamaan suomenkielistä Ubuntu-blogia!”

  1. Ubuntu-blogi » Arkisto » Mikä on käyttäjäyhteisö ja mitä se tekee? Says:

    […] tehtiin gallup nimiehdotuksista, pistettiin alusta pystyyn ja kahden viikon päästä blogi oli ensimmäinen artikkeli jo julkaistu. Yksinkertainen juttu ja lukijamäärien perusteella tuli tarpeeseen. Blogikin muuten […]

Leave a Reply

Keskustelualueet

Ubuntu Suomen keskustelualueilta löydät tuhansia aiempia keskusteluita ja vinkkejä Ubuntun käyttöön. Voit myös luoda uuden viestiketjun, jos et löydä aiempaa, sopivaa keskustelua.

Ohjeet ja tuki

Ubuntu-yhteisö on laatinut uusia käyttäjiä varten hyvät ohjeet. Apua voi kysäistä myös keskustelupalstoilta tai reaaliaikaisessa IRC-keskustelussa.

Yhteisö

Aktiiviset Ubuntu-käyttäjät ovat osa suurta vapaiden ohjelmien yhteisöä. Yhteisö auttaa uusia käyttäjiä, levittää tietoutta vapaista ohjelmista sekä tekee ohjelmien kehitystyötä. Tutustu Ubuntu Suomen ja siihen liittyvien yhteisöjen toimintaan ja tule mukaan!