Tunnelmia Linux-ständiltä

Tähän merkintään päivitettiin vähän väliä tunnelmia Assemblyjen Linux-ständiltä.

Kuvia. Kuvia löytyy myös vpv:n blogissa

Torstai klo 16.06
Alun hankaluuksien jälkeen (mm. pöydät ja sähkö puuttuivat) ständin alkaa saavuttamaan lopullisen muotonsa. Esittelykoneisiin asennellaan tällä hetkellä Wowia ja muita pelejä.

Torstai klo 17.02
Partyverkko katkeilee. Pelien lataaminen onnistuu n. 10kt/s.

Torstai 19.18
Game development will be delayed…
Normi meininki kombojen suhteen 🙂

Torstai 21.22
Ständi pyörii rutiinilla. Toinen kone tuli mutta sen näytöt puuttuvat. Jahka saadaan ne niin on kaksi dualhead-esittelykonetta!

Torstai 23.13
Toinen esittelykone kasassa, seuraavaksi Fedoraa asentamaan. Kahden näytön järjestelmä toimi livelevyltä suoraan oikein!

Perjantai 01.31
Wowia asennettu kohta 12 h toiselle esittelykoneista, tällä hetkellä latautuu 6kt/s…. Muutoin neljä isohkoa näyttöä on aika näyttävä kokoonpano ständille. Kahvin voimalla jatketaan päivystämistä.

Perjantai 11.20
Partykansa alkaa hiljalleen heräilemään eikä kulje niin koomassa kuin pari tuntia sitten.

Perjantai 14.30
Priate Baylla ja EFF:llä mielenkiintoinen keskustelutilaisuus. Ständille hommattiin Ubuntu Suomen rahoista kaiuttimet esittelykoneelle.

Perjantai 22.45
Melko kiireinen päivä, ei ole ehtinyt päivitellä tänne paljoakaan. Positiivinen yllätys aiempiin vuosiin verrattuna on se, että areenan WLAN-yhteys tuntuu toimivan melko hyvin, eikä miniläppäreitä ole tarvinnut vetää lankaverkkoon.

Ständillä ollessa on tullut todettua, että ensi kerralla täytyy hommata joku selkeä lappu, josta käy nopeasti ilmi Ubuntun ja Kubuntun erot. Lisäksi Ubuntu 10.04:n levyt ovat siinä mielessä huonoja, että niissä lukee “Ubuntu” (tai “Kubuntu”) melko pienellä alareunassa ja isoin tila on varattu versionumerolle.

Muutamia tukipyyntöjä on tullut, mutta huomattavasti vähemmän kuin aiempina vuosina. Vastaava kehitys on ollut havaittavissa joka vuosi (ständiä on pidetty vuodesta 2007). Linux-ständin tehtäväksi onkin muotoutumassa pääasiassa markkinointi ja näkyvyyden hommaaminen, ei niinkään käyttäjien ongelmien ratkaiseminen.

Perjantai 23.19
Big Buck Bunny toimii hyvänä katseenvangitsijana tänäkin vuonna. Sitä tosin on pyöritetty esittelykoneella sen verran monena vuotena että alkaa aika hyvin osaamaan ulkoa itse 🙂

Lauantai 04.39
“Yöpäivystys”. Tehtävänä käytännössä vahtia kamoja, juuri mitään muuta ei tapahdukaan. Lähinnä miettii koska sitä pääsee nukkumaan…

Lauantai 6.08
Ständiä ei kyllä tarvitsisi pitää kolmen jälkeen ollenkaan auki. Tosin silloin joutuisi roudaamaan koneet ja muut tavarat säilöön… Viimeiseen pariin tuntiin ei meinaan ole tapahtunut mitään, rupee väsymys pikkuhiljaa painamaan.

Lauantai 13.33
Launtai-päivä on lähtenyt kivasti käyntiin. Yhteisön jäsenet ovat toipuneet yöpäivystyksistä 😉 Melko hiljaista vielä ollut ständillä. Muutama levy käyty hakemassa. Ihmisiä käy kokeilemassa ja käyttämässä koneita. Kysymyksiä eikä ongelmia ole tarvinnut ratkoa. Ubuntu ilmeisestikin toimii moitteetta!

Sunnuntai 00.54
Kombot on nähty, ja tunnelma alkaa olemaan viimeisen yön vaatimalla tasolla. Ständillä on ollut jatkuvasti porukkaa aina täysistä Linux-ummikoista guruihin. Ständille tuli yllättäen myös yksi täysiverinen palvelinkone, johon ryhdyttiin asentamaan Debania.

Sunnuntai 10.56
Loppusuoralla ollaan ja on aika alkaa purkamaan ständiä.

Sunnuntai 14.26
Ständi kasassa. Palkintojenjakoseremonian ja päättäjäisten (jotka vähemmän yllättäen ovat reilusti aikataulusta myöhässä) jälkeen on aika lähteä kotimatkalle.

Heikki Mäntysaari

6 Responses to “Tunnelmia Linux-ständiltä”

 1. rictor Says:

  Kuvia itse paikanpäältä olisi kiva nähdä. Live!

 2. Milan Mäkipää Says:

  Joo, kuvia kun en ole päässyt tapahtumaan.

 3. Mika Lähdes Says:

  Todellakin. Kuvia soisi olla muistakin tapahtumista joissa Ubuntu Suomi on mukana. Näin alkuun assyiltä voisi aloittaa.

 4. Heikki Mäntysaari Says:

  Kuvia linkitetty jutun alkuun.

 5. Jani Says:

  Mikroblogi sopisi mielestäni tällaiseen livepäivitykseen perinteistä blogia paremmin. Niissä on luontojaan reaaliaikaisten päivitysten seuraamiseen soveltuvia keinoja toisin kuin näissä perinteisissä, joissa joutuu itse hakkaamaan päivitysnappia. Esimerkiksi identi.cassa voi perustaa aiheesta ryhmän, tai sitten käyttää jotain tiettyä tagia, joka vain sitten ilmoitetaan perinteisessä blogissa.

 6. Sara Says:

  ihana, teki mieli lähteä saman tien vääntämään pihapelejä!

Leave a Reply

Keskustelualueet

Ubuntu Suomen keskustelualueilta löydät tuhansia aiempia keskusteluita ja vinkkejä Ubuntun käyttöön. Voit myös luoda uuden viestiketjun, jos et löydä aiempaa, sopivaa keskustelua.

Ohjeet ja tuki

Ubuntu-yhteisö on laatinut uusia käyttäjiä varten hyvät ohjeet. Apua voi kysäistä myös keskustelupalstoilta tai reaaliaikaisessa IRC-keskustelussa.

Yhteisö

Aktiiviset Ubuntu-käyttäjät ovat osa suurta vapaiden ohjelmien yhteisöä. Yhteisö auttaa uusia käyttäjiä, levittää tietoutta vapaista ohjelmista sekä tekee ohjelmien kehitystyötä. Tutustu Ubuntu Suomen ja siihen liittyvien yhteisöjen toimintaan ja tule mukaan!