Ubuntu 10.04 LTS -julkaisujuhla Tampereella

Suomen Ubuntun pääjulkaisujuhla pidettiin Tampereella Ixonoksen ja COSSin järjestämänä. Tapahtuma oli menestys; lähes 200 osallistujaa ja hienoja puheita.

Ensimmäiset puheet käsittelivät pääasiassa perusasioita Ubuntusta ja sen juurista Debianiin ja muualle. Tämän jälkeen Tuure Vartiainen Tampereen teknilliseltä yliopistolta jakoi kanssamme näkemyksen julkaisusta Suomen virallisen peilipalvelimen näkökulmasta (fi.archive.ubuntu.com, fi.releases.ubuntu.com, …). 10.04 LTS julkaisupäivä oli erittäin hektinen ja siirtonopeydet eivät olleet jatkuvasti optimaalisia, mutta melko hyviä kuitenkin. 10.10 versioon mennessä he toivovat saavansa verkkoyhteyden kymmeneen gigaan. Tuuren kanssa onnistui myös oman Ubuntu Finnish Remiximme peilauspalvelu juuri ennen julkaisua, mistä suurkiitos.

Toiseksi viimeinen puhe kertoi Ubuntun soveltuvuudesta ikäihmisille demon kera, jossa näytettiin kuinka Ubuntun käyttöliittymää voi muokata. Erilaisen näkemyksen saamiseksi Ubuntun käytöstä viimeinen puhuja oli teatteriohjaaja ja dramaturgi Jotaarkka Pennanen Interactive Film Productionsilta. Muun muassa Blender-3D-mallinnusohjelma sai tässä kehuja.

Puhujien lisäksi tarjolla oli 300 Ubuntu Finnish Remix -CD:tä, Ubuntu-julisteita, Free Software Foundation Europe- ja COSS-esitteitä ja niin edelleen. Pääohjelman jälkeen tarjoiltiin illallinen viinin kera, mikä oli loistava sosiaalinen lopetus tapahtumalle.

Muutama valokuva ohessa. Valokuvat on otettu ennen tapahtuman varsinaista alkamista, joten muilla on varmasti valokuvia, joissa enemmän väkeä ja itse puhujat.

Ville Jyrkkä (luvalla suomennettu Timo Jyringin blogista)

Suomennokseen sain apua yhteisön jäseniltä. Kiitokset!

Leave a Reply

Keskustelualueet

Ubuntu Suomen keskustelualueilta löydät tuhansia aiempia keskusteluita ja vinkkejä Ubuntun käyttöön. Voit myös luoda uuden viestiketjun, jos et löydä aiempaa, sopivaa keskustelua.

Ohjeet ja tuki

Ubuntu-yhteisö on laatinut uusia käyttäjiä varten hyvät ohjeet. Apua voi kysäistä myös keskustelupalstoilta tai reaaliaikaisessa IRC-keskustelussa.

Yhteisö

Aktiiviset Ubuntu-käyttäjät ovat osa suurta vapaiden ohjelmien yhteisöä. Yhteisö auttaa uusia käyttäjiä, levittää tietoutta vapaista ohjelmista sekä tekee ohjelmien kehitystyötä. Tutustu Ubuntu Suomen ja siihen liittyvien yhteisöjen toimintaan ja tule mukaan!