Ubuntu 10.10 on vihdoin julkaistu!

Ubuntu 10.10 “Maverick Meerkat” on julkaistu. Kyseessä on Ubuntun puolivuosittaisjulkaisu edistyneemmille käyttäjille, ja sille luvataan pitkäaikaisen tuen LTS-julkaisujen sijaan lyhyempi 18 kuukauden tuki. Uusien julkaisujen tapaan mukana on paljon uutta, niistä tarkemmin julkaisumuistiossa joka löytyy lopusta, alla muutama näkyvä uutuus.

Maverick & Unity

Ubuntu Netbook Editionissa uutena käyttöliittymänä on Unity, joka on suunniteltu erityisesti pienen näytön omaaville koneille, kuten esimerkiksi miniläppäreille.

Edellisen julkaisun uutuutta Ubuntu Onea, joka tarjoaa musiikkikaupan ja pilvipalvelun, on edelleen kehitetty lisäten sen käyttömahdollisuuksia muiden käyttöjärjestelmien ja mobiililaitteiden kanssa. Musiikin ostaminen ja tiedostojen jakaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa.

Ubuntu tarjoaa luonnollisesti myös kaikki tarvitsemasi ohjelmat nettiselailuun ja sähköpostin käyttöön sekä täydellisen toimisto-ohjelmiston ja muut hyötyohjelmat välittömästi asennuksen jälkeen – ilmaiseksi. Uuden version mukana toimitetaan myös uusi Ubuntu-kirjasin.

Julkaisun uutuuksista Elias Aarnio nauhoitti esittelyvideon joka on myöhemmin saatavilla, lisätietoja osoitteessa vapaasuomi.fi/Ubuntu_10.10._julkistusmiitti.

Lataa Ubuntu

Lehdistötiedote (englanniksi)

Julkaisumuistio (englanniksi)

4 Responses to “Ubuntu 10.10 on vihdoin julkaistu!”

 1. qwerty Says:

  Ja Ubuntu fontista olisi voinut mainita jotain.

 2. runboy93 Says:

  Sama ongelma näytönohjaimen ajurin kanssa..
  Mikä siinä on sitten ongelmana oikein?

 3. Iha useri Says:

  Nii tosta hienosta grub 21 errorista nii sen saa useimmite korjattua vaa poistamalla sen bios pariston 10 min tops, sen jälkee se bios ettii ite ne kiintolevyt, kauhee

 4. Harha-askeleita tietokoneen kanssaElämisen sietämätön leveys! Says:

  […] hyrräsi Ubuntu 10.10 käyttöjärjestelmällä – ja oli toiminut eiliseen saakka kohtuullisen hyvin. Yritin valmistautua edessä olevaan […]

Leave a Reply

Keskustelualueet

Ubuntu Suomen keskustelualueilta löydät tuhansia aiempia keskusteluita ja vinkkejä Ubuntun käyttöön. Voit myös luoda uuden viestiketjun, jos et löydä aiempaa, sopivaa keskustelua.

Ohjeet ja tuki

Ubuntu-yhteisö on laatinut uusia käyttäjiä varten hyvät ohjeet. Apua voi kysäistä myös keskustelupalstoilta tai reaaliaikaisessa IRC-keskustelussa.

Yhteisö

Aktiiviset Ubuntu-käyttäjät ovat osa suurta vapaiden ohjelmien yhteisöä. Yhteisö auttaa uusia käyttäjiä, levittää tietoutta vapaista ohjelmista sekä tekee ohjelmien kehitystyötä. Tutustu Ubuntu Suomen ja siihen liittyvien yhteisöjen toimintaan ja tule mukaan!