Ubuntu 16.04.4 LTS julkaistu, uudet Dell XPS 13:t saatavilla Ubuntulla Suomessa

Ubuntu 16.04.4 LTS julkaistiin 1.3.2018, ja nyt se sekä Finnish Remix samasta versiosta löytyvät ladattaviksi Ubuntu Suomen lataussivulta. Uusille tietokoneille on aina paras asentaa uusin Ubuntun LTS-julkaisun päivitysversio, jotta tuorein laitetuki on heti käytössä. Ubuntu 16.04.4 LTS:n laitetuki vastaa lokakuun 2017 tuoreinta Ubuntu-kehitystä (Ubuntu 17.10).

Muissa uutisissa uuden sukupolven Dell XPS 13 Developer Edition -ultrabookit ovat tilattavissa ainakin Data Group -jälleenmyyjien kautta. Kyseessä on uusien neliydinsuorittimien lisäksi myös uusi entistä sirompi design, näytön koon pysyessä 13.3″:ssa. Suomessa uusi XPS 13 Developer Edition (mallinumero 9370) on saatavilla kolmessa eri muodossa, joista kahdessa on FullHD-näyttö ilman kosketustukea ja huippumallissa 4K (3840×2160) -tarkkuuden kosketusnäyttö. Kaikissa on muun muassa sama uusi i7-8550U-suoritin (4 core, 8 thread), suomalainen/pohjoismainen näppäimistö, kolme USB-C-liitäntää joista kaksi Thunderbolt 3.0:aa ja tietysti käyttöjärjestelmänä Ubuntu 16.04 LTS:n XPS 13:a varten hiottu versio. RAM-käyttömuisti vaihtelee 8 gigatavusta 16:een, ja SSD-tallennustila 256GB:stä yhteen teratavuun. Lisätiedot Tietokoneet ja laitteet -sivulta.

Ubuntu 18.04 LTS julkaistaan ensi kuussa, mutta nykyisillä Ubuntu-käyttäjillä ei ole vielä kiire miettiä asiaa. Päivitystä 16.04 LTS -versiosta aletaan tarjota vasta elokuussa. Tätäkin ennen päivityksen voi pakottaa käyttöön, mutta tällöin käytännössä osallistut päivityksen beta-testaukseen joten se ei ole suositeltavaa.

Leave a Reply

Keskustelualueet

Ubuntu Suomen keskustelualueilta löydät tuhansia aiempia keskusteluita ja vinkkejä Ubuntun käyttöön. Voit myös luoda uuden viestiketjun, jos et löydä aiempaa, sopivaa keskustelua.

Ohjeet ja tuki

Ubuntu-yhteisö on laatinut uusia käyttäjiä varten hyvät ohjeet. Apua voi kysäistä myös keskustelupalstoilta tai reaaliaikaisessa IRC-keskustelussa.

Yhteisö

Aktiiviset Ubuntu-käyttäjät ovat osa suurta vapaiden ohjelmien yhteisöä. Yhteisö auttaa uusia käyttäjiä, levittää tietoutta vapaista ohjelmista sekä tekee ohjelmien kehitystyötä. Tutustu Ubuntu Suomen ja siihen liittyvien yhteisöjen toimintaan ja tule mukaan!