Ubuntu Developer Summit käynnissä

Ubuntu Developer Summit eli Ubuntun kehittäjätapaaminen on puolivuosittain järjestettävä Ubuntu-yhteisön kohtaaminen, jossa suunnitellaan sekä paikan päällä muutaman sadan hengen voimin että Internetin välityksellä seuraavaa Ubuntua. Ensi kevään Ubuntu-julkaisu tulee olemaan pitkäaikaisen tuen ”LTS”-julkaisu, joten sen suunnittelu on tavallistakin tärkeämpää.

lynxTämänkertainen tapahtuma on käynnissä Dallasissa, Texasissa, ja kestää perjantai-iltaan saakka paikallista aikaa. Canonical sponsoroi minut täksi viikoksi tänne, ja jetlagista huolimatta olen onnistunut aika hyvin osallistumaan tapahtumaan parin ensimmäisen päivän aikana. Joitain kuvia voi katsella oman blogini artikkelista.

Myös sinä voit osallistua tapahtumaan halutessasi, osallistumalla äänivirtoja kuuntelemalla, IRC:ssä kommentoimalla sekä Gobby-dokumentaatiotyökalua käyttämällä. Mieluiten kaikki yhtä aikaa, jolloin kokonaiskuva kunkin huoneen tapahtumista hahmottuu jo melko hyvin. Koko tapahtuman aikataulu aiheineen löytyy summit-sivulta, joka puolestaan syntyy dynaamisesti ehdottamalla suunniteltuja aiheita blueprints-työkalulla.

Ainoat ongelmat liittyvät esim. illalliselle lähtemiseen näin klo. 4 Suomen aikaa aamuyöstä. Onneksi seuraava UDS lienee jälleen Euroopassa.

– Timo Jyrinki

Leave a Reply

Keskustelualueet

Ubuntu Suomen keskustelualueilta löydät tuhansia aiempia keskusteluita ja vinkkejä Ubuntun käyttöön. Voit myös luoda uuden viestiketjun, jos et löydä aiempaa, sopivaa keskustelua.

Ohjeet ja tuki

Ubuntu-yhteisö on laatinut uusia käyttäjiä varten hyvät ohjeet. Apua voi kysäistä myös keskustelupalstoilta tai reaaliaikaisessa IRC-keskustelussa.

Yhteisö

Aktiiviset Ubuntu-käyttäjät ovat osa suurta vapaiden ohjelmien yhteisöä. Yhteisö auttaa uusia käyttäjiä, levittää tietoutta vapaista ohjelmista sekä tekee ohjelmien kehitystyötä. Tutustu Ubuntu Suomen ja siihen liittyvien yhteisöjen toimintaan ja tule mukaan!