Ubuntu Studio -teemailta

Minut kutsuttiin pitämään Ubuntu Studio -teemailta Helsingin Kumpulaan 18.1.2010. Esittelin Jack-äänipalvelinta, Ardour-ohjelmaa sekä Hydrogen- ja Rosegarden-midiohjelmia. Esittelin myös Echo AudioFire4-äänikorttia sekä M-Audio Keystation 49e-pianoa.

Videot ovat nähtävissä Vimeo-palvelussa. Videoiden editointi on tehty Cinelerra-ohjelmalla.

1. osassa kerron Ubuntu Studion asennuksesta ja asennuksen jälkeen muistettavista asioista. 2. osassa kerron Echo AudioFire4-äänikortin käytöstä. 3. ja 4. osassa kerron Ardour-ohjelmasta. 5. ja 6. osassa kerron Rosegarden-ohjelmasta. Pianoa soittaa Matti Gröhn. Rosegardenin yhteydessä soitettu kappale on Mika Sjöblomin “Unessa”.

1. osa – http://www.vimeo.com/8873452
2. osa – http://www.vimeo.com/8885012
3. osa – http://www.vimeo.com/8886340
4. osa – http://www.vimeo.com/8891248
5. osa – http://www.vimeo.com/8895381
6. osa – http://www.vimeo.com/8897138

Kuva ja ääni puhukoon puolestaan.

Ystävällisin terveisin Asmo Koskinen.

One Response to “Ubuntu Studio -teemailta”

  1. Mika Sjöblom Says:

    “Unessa” on sävellykseni, jonka haluan olevan vapaasti käytettävissä juuri tämänkaltaisessa toiminnassa. Se on julkaistu Creative Commons lisenssin alla. Pyrin myös julkaisemaan muita hengentuotteitani samalla tavalla.
    Toivon että niistä on hyötyä avoimen yhteisön käytössä.

Leave a Reply

Keskustelualueet

Ubuntu Suomen keskustelualueilta löydät tuhansia aiempia keskusteluita ja vinkkejä Ubuntun käyttöön. Voit myös luoda uuden viestiketjun, jos et löydä aiempaa, sopivaa keskustelua.

Ohjeet ja tuki

Ubuntu-yhteisö on laatinut uusia käyttäjiä varten hyvät ohjeet. Apua voi kysäistä myös keskustelupalstoilta tai reaaliaikaisessa IRC-keskustelussa.

Yhteisö

Aktiiviset Ubuntu-käyttäjät ovat osa suurta vapaiden ohjelmien yhteisöä. Yhteisö auttaa uusia käyttäjiä, levittää tietoutta vapaista ohjelmista sekä tekee ohjelmien kehitystyötä. Tutustu Ubuntu Suomen ja siihen liittyvien yhteisöjen toimintaan ja tule mukaan!