Ubuntu Suomella uusi yhteyshenkilö!

Ubuntu Suomen uudeksi yhteyshenkilöksi on valittu (hyväksytty) Jussi Kekkonen alias Tm_T sunnuntai-illan nettikokouksessa. Yhteyshenkilö on Ubuntu-yhteisön paikallistiimeihin liitettävä käsite, jolla tarkoitetaan ensisijaista lähestyttävää henkilöä esimerkiksi kansainvälisissä asioissa. Ubuntu Suomen perustaja Timo Jyrinki on toiminut tässä roolissa alusta eli vuoden 2005 helmikuusta saakka, ja luovuttaa nyt tehtävän Jussille.

Sananen Timolta

Timo FOSDEMissä BrysselissäEn ole toki lähdössä Ubuntu-yhteisöstä mihinkään, mutta olen jo jonkin aikaa ilmoitellut halukkuudesta luopua osasta tehtävistä, jotka ovat kuuluneet minulle tai joiden olen kokenut kuuluvan minulle. 5,5 vuoden aikana minua on leikkimielisesti alettu kutsua muun muassa Mr. Ubuntu Finlandiksi, ja on alkanut tuntua jo riittävältä huolen kantaminen lähes kaikesta Ubuntu Suomeen liittyvästä. Mutta nyt siis Jussille välittyy tämä yhteyshenkilön ja sitä kautta muun muassa yhteydenottojen ja paikallistiimin CD-levyjen jakamisen rooli, ja Jussi on mitä parhain henkilö tähän hommaan. Erityisesti Jussissa on hyvää se, että hänet tunnetaan jo entuudestaan myös kansainvälisissä piireissä. Aika moni Ubuntu Suomen ihminen kuitenkin pysyttelee Suomen hoodeilla ja foorumeilla.

Jatkan siis joka tapauksessa muun muassa Ubuntun suomentajaryhmän toisena vetäjänä, yritysyhteyshenkilönä , ubuntu-fi.org-palvelimien Canonicalin luottohenkilönä, Finnish Remixin tekijänä ja Debian-kehittäjänä, puhumattakaan Ubuntun ulkopuolisista vapaaohjelmistojen kiinnostuksen alueista. Työajalla olen yleensä jotenkin tekemisissä MeeGon kanssa, mutta teen työt Ubuntu-koneella.

Sananen Jussilta

Moni yhteisössämme varmaan tunteekin minut, mutta lyhyesti jos kertoisin. Olen ollut mukana Ubuntu Suomen toiminnassa aikalailla alusta asti, enimmäkseen toiminut kehityksessä ja IRC-kanavien ylläpidossa Ubuntu-projektin kansainvälisissä osissa. Olen jonkin verran jo toiminutkin niissä tehtävissä joihin minut nyt on varsinaisesti valittu, eli koittanut pitää huolta CD-levyjen saannista ja yhteyksien pidosta niin kansainvälisiin Ubuntu-projektin osa-aloihin. Yhteyshenkilön tehtävistä lisää wiki-sivullamme Yhteyshenkilo.

Timo Jyrinki, Jussi Kekkonen

2 Responses to “Ubuntu Suomella uusi yhteyshenkilö!”

  1. topyli Says:

    Kiitos Mirv, ja tarmoa sinulle Tm_T! Hienoa että Ubuntu Suomen asiat pysyvät hyvissä ja luotetuissa käsissä.

  2. Risto H. Kurppa Says:

    Kiitos Mirv pitkästä ja ansiokkaasta urasta ja Tm_T:lle ‘All the best’!!!

Leave a Reply

Keskustelualueet

Ubuntu Suomen keskustelualueilta löydät tuhansia aiempia keskusteluita ja vinkkejä Ubuntun käyttöön. Voit myös luoda uuden viestiketjun, jos et löydä aiempaa, sopivaa keskustelua.

Ohjeet ja tuki

Ubuntu-yhteisö on laatinut uusia käyttäjiä varten hyvät ohjeet. Apua voi kysäistä myös keskustelupalstoilta tai reaaliaikaisessa IRC-keskustelussa.

Yhteisö

Aktiiviset Ubuntu-käyttäjät ovat osa suurta vapaiden ohjelmien yhteisöä. Yhteisö auttaa uusia käyttäjiä, levittää tietoutta vapaista ohjelmista sekä tekee ohjelmien kehitystyötä. Tutustu Ubuntu Suomen ja siihen liittyvien yhteisöjen toimintaan ja tule mukaan!