Ubuntu Suomen IRC-kokous 1.11.2009

Ubuntu Suomi kokousti jälleen sunnuntaina 01.11.2009 IRC:ssä. Kokouksen alussa läsnäolevaksi ilmoittautui 29 yhteisön jäsentä.

Tässä viestissä esitellään kokouksen sisältö tiivistetyssä muodossa. Kokouksen asialista, osanottajat sekä koko loki löytyy wikistä.

Yleistä

Ubuntu 9.10 todettiin julkaistuksi. Julkaisua juhlistettiin Helsingissä pienimuotoisella miitillä.

Ubuntu-fi.org -sivustosta käytiin keskustelua, lähinnä liittyen vastuussa olevaan tiimiin. Markkinointitiimistä päätettiin tehdä Markkinointi- ja WWW-tiimi vastaamaan myös wikisivuista, rajaten kuitenkin varsinainen Ubuntu-dokumentaatio ulkopuolelle.

9.10 Karmic

Karmicissa on ongelmia mokkuloiden kanssa, mikä korjaantuu kernelin päivityksen myötä. Ongelma on siis ensisijaisesti niillä, jotka asentavat levyltä ja ovat riippuvaisia mokkula-netistä. Crope lupautui kirjoittamaan wikiin ohjeet ongelman ratkaisemiseksi.

9.10:ssä on havaittu vakavia ongelmia Wubi:n kanssa eli asennettaessa Ubuntu Windowsin sisälle. Toistaiseksi WUBI-käyttäjien lienee hyvä pysytellä 9.04 -versiossa ongelmien korjautumista odotellessa.

Äänten kanssa on jotain ongelmia, lähinnä liittyen Wineen ja pulseaudioon. Käytännössä esimerkiksi Spotifyn ja Skype eivät toimi samanaikaisesti. Ninnnu lupautui kirjoittamaan wikiin koosteen ongelmista ja ratkaisuista.

Nv-näytönohjainajureiden kerrotaan laittavan ottavan liian suuria resoluutioita käyttöön, peran kirjoittaa aiheesta lisää wikiin.

Tiimit

Tukitiimin puolella tilanne on vakaa, edellämainittujen ongelmien lisäksi ei mainittavaa.

Dokumentaatiotiimistä kerrottiin että Wikikirjaa on Ubuntun osalta päivitetty 9.10 -aikaan. Kubuntun osalta tieto on vanhaa ja vaatii päivitystä. Erityisesti 10.04:aa varten wikikirja pitää viilata hyvään kuntoon.

Markkinointitiimin (kokouksen alussa uudelleennimetty markkinointi- ja WWW-tiimiksi) toiminta on ollut kesän aikana hiljaisempaa Assembly-tempausta lukuunottamatta. Nyt syksyllä Tm_T yrittää käynnistellä uudelleennimetyn tiimin toimintaa, kaikkia kiinnostuneita kehoitetaan liittymään tiimin sähköpostilistalle: http://wiki.ubuntu-fi.org/Markkinointitiimi

Muuta

Jussi Schultink kertoi omasta Ubuntu-urastaan sekä IRC-coucilin toiminnasta. Käytettyään Ubuntua vain kaksi vuotta Jussi asettui ehdokkaaksi Ubuntu IRC council -vaaleihin ja tuli valituksi, toimittuaan jonkin aikaa usean Ubuntu-aiheisen IRC-kanavan valvojana. IRC council vastaa käytännöistä virallisilla Ubuntu-kanavilla, ratkoo kanavien valvojien sekä käyttäjien välisiä ongelmia ja on yhteydessä Freenodeen, joka kanavia ylläpitää. Käytännössä siis jos joku kokee tulleensa kohdelluksi kaltoin esimerkiksi #ubuntu-fi -kanavalla, voi asian viedä IRC councilin käsiteltäväksi.

Ubuntu Member-statuksesta Jussi kertoi että kaikki yhteisössä aktiivisesti toimivat voivat statusta hakea. Status antaa mahdollisuuden mm. äänestää jäsenet Community Counciliin, yhteisön ylimpään päättävään elimeen.

Juha Siltala (topyli) kertoi Akademy 2010 -hankkeesta. AKademy on vuosittainen tapahtuma jossa KDE-työpöytäympäristön kehittäjät kokoontuvat kuulemaan esitelmiä, ideoimaan ja koodaamaan. Vuonna 2010 tämä järjestetään Tampereella. Pääjärjestäjinä ovat KDE sekä COSS. FLUG ja Ubuntu Suomi osallistuvat myös järjestelyihin jollain tavalla, lisätietoa osallistumismahdollisuuksista myöhemmin. Tapahtumassa järjestetään myös LTSP-työpaja, lisätietoja Asmo Koskiselta, kts myös Educoss -lista

Kokouksessa oli paljon asioita käsiteltävänä ja osa jouduttiinkin siirtämään seuraavaan kokoukseen. Seuraava kokous päätettiin pitää 15.11 klo 20:30 ja puheenjohtajaksi valittiin Juha Siltala (topyli), varapuheenjohtajaksi/sihteeriksi Heikki Mäntysaari (heikki)

2 Responses to “Ubuntu Suomen IRC-kokous 1.11.2009”

  1. Risto H. Kurppa (rhk) 's status on Monday, 02-Nov-09 21:50:56 UTC - Identi.ca Says:

    […] !ubuntusuomi yhteisön kokouksen tiivistelmä: http://blog.ubuntu-fi.org/2009/ubuntu-suomen-irc-kokous-1-11-2009/ […]

  2. Avautuma » Karmicin asentamisen jälkeen Says:

    […] Viime viikolla julkaistu Ubuntu 9.10 “Karmic Koala” on kerännyt ylistystä ja haukkuja ja kaikkea siltä väliltä. Myös Ubuntu Suomi on kokoontunut virtuaalisesti ja keskustellut Karmicista. […]

Leave a Reply

Keskustelualueet

Ubuntu Suomen keskustelualueilta löydät tuhansia aiempia keskusteluita ja vinkkejä Ubuntun käyttöön. Voit myös luoda uuden viestiketjun, jos et löydä aiempaa, sopivaa keskustelua.

Ohjeet ja tuki

Ubuntu-yhteisö on laatinut uusia käyttäjiä varten hyvät ohjeet. Apua voi kysäistä myös keskustelupalstoilta tai reaaliaikaisessa IRC-keskustelussa.

Yhteisö

Aktiiviset Ubuntu-käyttäjät ovat osa suurta vapaiden ohjelmien yhteisöä. Yhteisö auttaa uusia käyttäjiä, levittää tietoutta vapaista ohjelmista sekä tekee ohjelmien kehitystyötä. Tutustu Ubuntu Suomen ja siihen liittyvien yhteisöjen toimintaan ja tule mukaan!