Ubuntu Suomen IRC-kokous 15.11.2009

Ubuntu Suomi kokousti jälleen sunnuntai-iltana 15.11. kello 20:30 alkaen #ubuntu-fi-tiimit-kanavalla. Kokouksen loki ilmestyy Ubuntu Suomen wikiin.

Seuraavassa on tiivistelmä kokouksesta.

3. Edelliset kaksi viikkoa

Ubuntun OpenWeek järjestettiin toissaviikolla. Lisätietoja ja lokit löytyvät Ubuntun wikistä.

Tähän liittyen keskusteltiin Ubuntu Suomen omasta OpenWeekistä. Päätettiin aloittaa keskustelualueelle viestiketju jossa kysellään, millaisia esityksiä toivottaan. Heikki tekee ketjun.

Ubuntun käytössääntö Code of Conduct on päivittynyt. Todettiin, että Ubuntu Suomen wikissä oleva käännös on vanhentunut. Suomentajaryhmä hoitaa käännöksen päivittämisen, Heikki vastaa tästä.
Lisäksi CoC:n allekirjoittamista suositellaan kaikille yhteisön jäsenille.

4. Seuraavat kaksi viikkoa

Ubuntun kehittäjien kokoontuminen Ubuntu Developer Summit eli UDS alkaa maanantaina. Kokoontumisessa suunnitellaan Ubuntu 10.04 -julkaisua ja jonkin verran myös 10.10:tä. Tapahtumaan voi osallistua myös etänä, lisätietoja Ubuntun wikissä.

5. Kehittäjät

Kehittäjäryhmällä ei ollut mitään uutta ilmoitettavaa. 10.04:n kehitys pyörähtää toden teolla käyntiin vasta UDS:n jälkeen.

9.10:n ongelmat mokkuloiden kanssa korjaantuvat todennäköisesti ensi viikolla kun uusi ydin julkaistaan. Ongelmista on myös kirjoitettu Ubuntu Suomen wikiin (mokkulat, ääniongelmat).

Digi-tv-korttien ja wlan-korttien firmwareja on siirretty linux-firmware-nonfree-pakettiin mikä on hämännyt joitain käyttäjiä.

6. Tukitiimi

Yksi roskapostittaja ja yksi häirikkö (kahdesti) suljettiin pois keskustelualueelta edellisen kahden viikon aikana.

Englanninkieliselle keskustelulle on perustettu #ubuntu-fi-en-kanava. Kanava on tarkoitettu keskustelukanavaksi Suomessa asuville ulkomaalaisille Ubuntu-käyttäjille. Tukikäyttöön kanavaa ei ole tarkoitettu.

IRC-kanavien operaattorioikeuksien selvittämiseksi Tm_T kasaa seuraavaan kokoukseen listan eri #ubuntu-fi-kanavien operaattoreista.

7. Dokumentaatiotiimi

Tiimi pohtii wikikirjan kokonaisvaltaisempaa uudistamista 10.04:ään mennessä. Samalla otetaan huomioon tuleva 10.04-pikaopas. Heikki aloittelee keskustelua tiimin sähköpostilistalla.

8. Markkinointi ja WWW

Tm_T on aloittelemassa tiimin toimintaa. Kansainvälisellä puolella Ubuntun markkinointitiimin toiminta on ollut hajanaista ja hetkellistä. Se on kuitenkin alkanut organisoitumaan, ja samalla yritetään saada Suomen markkinointitiimiä iskuun.

Tm_T ja vapaaehtoiset kirjoittavat wikiin organisoitua tietoa markkinointitiimin toiminnasta.

Aiemmin kokeiltuja tempauspäiviä (wikikirja, pakettikuvaukset) jatketaan tulevaisuudessa, kun keksitään hyviä aiheita. Tiimit suunnittelevat aiheita tempauksiin.

9. Suomentajaryhmä

Käännöksiä ei tällä hetkellä tehdä Ubuntuun, vaan tässä vaiheessa kehityssykilä kääntäminen tapahtuu upstreamissa.

10. Blogitiimi

Valmisteilla on muutama juttu mm. suomentamisjutuista sekä pilvitallennuspalveluista. Tiimi kaipaisi kipeästi WordPress-osaajaa parantelemaan mm. teemaa. Juttuja voi lähettää myös suoraan ydintiimiläisille, lisätietoja blogitiimin kotisivulla.

Blogitiimiin löytyi myös kokouksessa WordPress-osaaja (Rinol16).

11. Muut esille tulevat asiat

Päätettiin luoda Facebookiin Ubuntu Suomi -sivu, jota voidaan käyttää tiedotuskanavana. Rhkfin tekee sivun ja piilottaa vanhan Ubuntu Suomi -ryhmän näkyvistä. Sivun ylläpitovastuu on markkinointitiimillä.

Tm_T ehdotti että Ubuntu Suomen toimintaa tuodaan näkyviin kansainvälisemmin. Kansainvälisellä yhteisöllä on paljon opittavaa ja ehkä he voivat oppia jotain Ubuntu Suomen toiminnasta. Lisäksi tällä saavutettaisiin läpinäkyvyyttä, sillä Ubuntu Suomi on kuitenkin osa kansainvälistä Ubuntu-yhteisöä.

Tämä voitaisiin toteuttaa tekemällä kokouksista englanninkieliset tiivistelmät tai esimerkiksi kuukausittaiset vapaamuotoiset katsaukset yhteisön toiminnasta. Muiden LoCojen raportteja löytyy Ubuntun wikistä.

Päätettiin että markkinointitiimi ryhtyy vastaamaan kansainvälisestä tiedottamisesta. Tiimi päättää yksityiskohdat.

LTSP-työpajasta keskustellaan seuraavassa kokouksessa kun Asmo pääsee paikalle.

12. Seuraava kokous
Seuraava kokous järjestetään sunnuntaina 29.11. kello 20:30. Puheenjohtajana toimii Tm_T (Jussi Kekkonen) ja varapuheenjohtajana ja sihteerinä topyli (Juha Siltala)

Leave a Reply

Keskustelualueet

Ubuntu Suomen keskustelualueilta löydät tuhansia aiempia keskusteluita ja vinkkejä Ubuntun käyttöön. Voit myös luoda uuden viestiketjun, jos et löydä aiempaa, sopivaa keskustelua.

Ohjeet ja tuki

Ubuntu-yhteisö on laatinut uusia käyttäjiä varten hyvät ohjeet. Apua voi kysäistä myös keskustelupalstoilta tai reaaliaikaisessa IRC-keskustelussa.

Yhteisö

Aktiiviset Ubuntu-käyttäjät ovat osa suurta vapaiden ohjelmien yhteisöä. Yhteisö auttaa uusia käyttäjiä, levittää tietoutta vapaista ohjelmista sekä tekee ohjelmien kehitystyötä. Tutustu Ubuntu Suomen ja siihen liittyvien yhteisöjen toimintaan ja tule mukaan!