Ubuntu Suomen keskustelualueet poissa käytöstä

Päivitys 30.10.2014: Keskustelualueet takaisin käytössä, päivitettynä SMF 2.x:ään.
Päivitys 20.11.2014
: Keskustelujen jälkeen Canonical tukee tarvittaessa jatkossakin Ubuntu Suomen SMF 2.x -version ylläpitoa, joten keskustelualueiden tulevaisuus on turvattu riippumatta siirrytäänkö omalle palvelimelle.

Canonicalin ylläpito on havainnut tietomurron Ubuntu Suomen foorumilla ja sammuttanut palvelun turvatoimena. Tietomurron aiheutti mitä todennäköisimmin käytössä ollut vanhentunut sovellusversio. Ubuntu Suomen on ollut tarkoitus siirtyä toisen sovelluksen käyttöön jo ennen tietomurtoa, sillä ohjelmisto on tiedetty vanhentuneeksi eikä se ole ollut enää Canonicalin tukema.

Pyrimme saamaan uuden palvelun käyttöön mahdollisimman pian. Uudesta alustasta tai sen sijainnista ei ole vielä tietoa, mutta asiasta tiedotetaan heti kun mahdollista. Mahdollisten vanhojen foorumisisältöjen palauttamista tutkitaan (varmuuskopiot löytyvät, lähinnä kyse mihin ja missä muodossa ne laitetaan).

Toistaiseksi suosittelemme käyttämään Ubuntu Suomen Google+-yhteisöä (ks. myös profiilisivuFacebook-sivua tai IRC-kanavaa #ubuntu-fi Freenode-verkossa. Voit liittyä kanavalle selaimessa toimivalla asiakasohjelmalla osoitteessa https://kiwiirc.com/client/irc.ubuntu.com:+6697/#ubuntu-fi.

Lisäksi Linux.fi:n keskustelualueet ovat käytettävissä osoitteessa http://linux.fi/foorumi/.

Huomioi, että vaikka IRC-kanavalla näyttää olevan useampia ihmisiä paikalla, eivät kaikki heistä välttämättä lue kanavan keskustelua jatkuvasti. Vastauksen saaminen voi kestää pitkäänkin ja toivomme että jaksat odottaa vastausta, jotta ehdimme saada tilaisuuden auttaa sinua. Maltti on valttia!

Emme tiedä mitä tietoja keskustelualueilta on vuotanut, jos mitään, mutta käyttäjiltä piilotetuista tiedoista mm. sähköpostiosoitteet ja suolatut salasanojen tiivisteet ovat voineet vuotaa. Jos olet käyttänyt samaa salasanaa jossain muussa palvelussa, suosittelemme vaihtamaan sen.

40 Responses to “Ubuntu Suomen keskustelualueet poissa käytöstä”

 1. 99 Says:

  Millonkas SMF on ollut Canonicalin tukema? Tietääkseni SMF on simplemachinesin tukema, ja nyt ylläpito on jätetty retuperälle kun käytössä on ollut taivan vanha versio joka on tiedetty haavoittuvaksi.

  Ps. kannattaa informoida linux.fi:n foorumin ylläpitoa että päivittäisivät fooruminsa nyt käytössä olevaan turvalliseen versioon (=2.0.9) tuosta vanhasta haavoittuvasta versiosta (2.0.5).

 2. Timo Jyrinki Says:

  99: SMF ei ole koskaan ollut Canonicalin tukema ohjelmisto sinänsä. Mutta konesalipuolella he tekivät poikkeuksen Ubuntu Suomen ja Ubuntu Italian SMF-käytön suhteen ja sallivat ensinnäkin sen olevan käytössä ja tekivät 1.0-sarjan tietoturvapäivityksiä. “Tuella” tarkoitettiin siis “he ylläpitivät paikallistiimin palvelinta jolla saa pyöriä ohjelmisto”. Jatkossa paikallistiimeille tuettuja ohjelmistoja ovat kuitenkin lähinnä vain Drupal, WordPress ja MoinMoin.

  Viime vuonna he kuitenkin ottivat yhteyttä Ubuntu Suomeen ja kertoivat että haluaisivat päästä molempien paikallistiimien keskustelualueiden ylläpidosta eroon, ja tarjosivat jopa hostauksen maksamista ulkopuolelle esimerkiksi vuodeksi (domain forum.ubuntu-fi.org voi pysyä käytössä). Ubuntu Suomella ei vain ole ollut vapaaehtoisia käytännön järjestelyitä, keskusteluita, asennuksia yms. tekemään.

 3. raimo Says:

  Italian Foorumi on näemmä hoitanut päivitysasian, tai Canonical on, koska Canonicalin palvelimella näyttää olevan ko. foorumi edelleen ja käytössä on phpBB, ei siis SMF: http://forum.ubuntu-it.org/

 4. ubuntu 2014 Says:

  Olenkin kiinnittänyt huomiota siihen, että foorumiohjelmiston tekijänoikeudet ovat vuodelta 2011. Eikö olisi aika päivittää uusimpaan versioon, ihan pelkästään tietoturvan takia?

 5. juhisi Says:

  No, onkos tuossa asiassa mitään tapahtumassa että foorumi taas pelittäisi, tai annetaanko asian vain olla, samalla tavoin kuin tuon sivuston päivittäminenkin, eli ketään asia ei jaksanut kiinnostaa paskankaan vertaa…

 6. Tuhisi Says:

  juhisi, olet ihan yhtä syyllinen kun et ole sinäkään tehnyt mitään sivujen päivvämisen eteen. Herää!!

 7. Karvameduusa Says:

  Tuhisi turhaan syylistät. Tästä asiasta olin käynnistänyt keskustelua moderaattori alueella. Silloin kuin toimin vielä moderaattorina. Normaalilla moderaattorilla ei ole kuin oikeudet moderoida keskustelua. Joten päivittäminen on aika mahdotonta normaalin moderaattorin oikeuksilla.

 8. Tuhisi Says:

  Nyt en edes ymmärtänyt…. moderointi ei liity tähän mitenkään.

  Sivustolla kysyttiin kaikilta halukkuutta osallistua sivujen uusimisprojektiin – hiljaista oli. Kysyttiin moneen kertaan.

 9. juhisi Says:

  Yleensä nuo hommat ovat tehneet ne jotka asian osaavat, pelkällä mielenkiinnolla asiaan ei pitkälle pötkitä… On hiukka kumma asia että sivut tehdään 99 % valmiiksi ja sitten löydään hanskat tiskiin ja kaiken annetaan olla kuin koko asia ei enään olisi olemassakaan… ja lopputulos on kaikkien tiedossa. On tuohon syy sitten mikä tahansa, niin homma ei tunnu selvä järkisten touhulta.

 10. Timo Jyrinki Says:

  Molemmat olette oikeassa! Ei kukaan näitä asioita suoraan “osaa”, asioiden hoitaminen vaatii opettelua ja työtä. Jos jokin vaikuttaa jääneen kesken kuten keskustelualueiden teeman uusiminen aiemmin tai koko keskustelualueiden uusiminen, se johtuu vain siitä että tähän ei löytynyt vapaaehtoista. Esim. foorumeiden teemoihin tutustunutta ei varsinaisesti ole, eikä varsinkaan isoihin foorumimigraatioihin tutustunutta. Todennäköisin tulos jälkimmäisestä on tässä tilanteessa arkistojen esille laitto sekä uusi keskustelusofta, koska toimiva tietojen migraatio SMF:stä esim. Discourseen vaatisi hyvin paljon kokemusta ja voisi siltikin olla aika puolivillainen tulos koska alustat ovat niin erilaisia.

  Toisaalta siis kaikki ovat tervetulleita auttamaan, koska vain vapaaehtoisresursseista on kyse tai niiden puutteesta. Toisaalta on totta että lähtötaso pitää olla sellainen että opettelulla ja työllä saa tuloksia aikaiseksi. Mitä alhaisempi lähtötaso esim. web-kehityksestä, sitä enemmän pitää olla valmis itsenäisesti opettelemaan. Ja entuudestaan tuntematon ohjelmisto vaatii aina keneltä vain isohkon alkupanostuksen.

  Kenelläkään Ubuntu Suomen ihmisistä ei ole oikeuksia foorumipalvelimelle, joten opettelun osa on kommunikaation hoito ylläpitoon päin (paitsi nyt jos forum.ubuntu-fi.org olisi jatkossa Ubuntu Suomen hallinnassa!). Tähän ei kukaan tarvitse erityisiä oikeuksia, vain esim. Launchpad-tunnuksen, RT-tiketeissä keskustelua ja keskustelua muiden suomalaisten kanssa esim. #ubuntu-fi-tiimit-IRC-kanavalla. Tätä on dokumentoitu mm. wikissä.

  Huom. En ole itse osallisena tässä uudistuksessa, mutta olen aina ollut valmis vastaamaan kokemukseni pohjalta kysymyksiin siitä mitä reittejä jokin asia tai korjaus voitaisiin hoitaa. Olen myös pyrkinyt mahdollisimman paljon dokumentoimaan mikäli joku on kysynyt jotain minkä voisi kirjoíttaa ylöskin: http://wiki.ubuntu-fi.org/WWW + Launchpad-projektit

 11. voivoivoivoi Says:

  Tästä ketjusta jää nyt Suomen pään ylläpidon puolesta mielikuva, että resursseja ei vain ole ko. foorumin ylläpitoon. Joten kysynkin, jos resurssien puute vaarantaa tietoturvan, eikö olisi parempi pistää hanskat naulaan?

  Sama tie tuntuu olevan linux.fi-fooruminkin osalta, foorumin ja sitä pyörittävä Apache ovat nekin järkyttävän vanhoja ja todnäk reikäisiä (Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at linux.fi Port 80 ja foorumi SMF 2.0.5 | SMF © 2011, Simple Machines ).

  Oikeasti, nuo versiotiedot piiloon ja ennen kaikkea päivitykset ajantasalle. Ja ei, resurssien puute ei edelleenkään ole vastaus.

 12. syrtke66 Says:

  Tässä vain pitäisi kuunnella käyttäjiä eli palvelelun kuluttajia. Mihin suuntaan aletaan toimintaa aletaan viemään sen pitäisi olla yhteisön päätettävissä. Keskustelupalsta on kuitenkin toiminnan näkyvin osa ja sen kuntoon saaminen pitäisi olla ykköspriorteetti. Toisaalta resurrssien tuhlaaminen moniin eri palvelimille on minusta turhaa, eikö voisi miettiä ainakin linux.fi ja ubuntu.fi laittamiseen samalle pavelimelle, ei kait se haittaa jos samalla serverilla sijaitsee monta keskustelupalstaa ole mahdotonta ?

 13. juhisi Says:

  … Sama tie tuntuu olevan linux.fi-fooruminkin osalta, foorumin ja sitä pyörittävä Apache ovat nekin järkyttävän vanhoja ja todnäk reikäisiä (Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at linux.fi Port 80 ja foorumi SMF 2.0.5 | SMF © 2011, Simple Machines ). Noilla systeemien ylläpitäjillä tuntuu ja näyttää olevan sellainen mentaliteetti päivitys asioissa, että jos joku näyttää edes jotenkin toimivan, niin miksi sitä vaivautua päivittämään.

 14. juhisi Says:

  Kun katselee tuota Linux.fi foorumia niin näyttää hautausmaallakin olevan eloisampi tunnelma… = ) lienee jo yks ja sama että vaivautuuko tuotakaan sivustoa enään kukaan päivittelemään.

 15. voivoivoivoi Says:

  Antaa vaan tietynlaisen kuvan Ubuntusta ja Linuxista yleensä, kun sellaisesta perusasiasta kuin tietoturva ei piitata. Kun kuitenkin joku foorumin ajan tasalla pitäminen päivityksin ei kuitenkaan mikään ameriikan temppu ole. Lopuksi kun kurat on jo housuissa, syytellään että ei ole resursseja kukaan ei ole tekemässä. Hohhoijaa.

 16. SuperOscar Says:

  Minun nähdäkseni tietoturva ei ole foorumien ykköshuoli. Ainoa sieltä helposti vuotava asia on salasana, ja mitäs väliä sillä on? Korkeintaan joku spämmeri voisi lähetellä foorumille mainosposteja toiseksi henkilöksi tekeytyen.

  On myös turha syytellä jotakin ”Ubuntu ja Linux” -porukkaa yleisesti. Foorumia ylläpitää (-piti?) vapaaehtoisten joukko, jolla käsittääkseni oli ahdas rako toimia, koska palvelimelle ei oikeuksia ollut. Jos foorumi olisi todella oma, intoa ja tarmoa ehkä riittäisi. Sitä paitsi foorumin päivittäminen on sikäli ”ameriikan temppu”, että samalla pitäisi päivittää myös kaikki teemat sun muut, mikä se voi olla iso riesa.

 17. voivoivoivoi Says:

  @SuperOscar:
  “Minun nähdäkseni tietoturva ei ole foorumien ykköshuoli. Ainoa sieltä helposti vuotava asia on salasana, ja mitäs väliä sillä on? Korkeintaan joku spämmeri voisi lähetellä foorumille mainosposteja toiseksi henkilöksi tekeytyen.”

  Tietoturva ei ole ykköshuoli? Melkoinen asenne…

  Ja tämän sivun blogikirjoituksessahan nimenomaan on mainittu seuraavaa:

  “Emme tiedä mitä tietoja keskustelualueilta on vuotanut, jos mitään, mutta käyttäjiltä piilotetuista tiedoista mm. sähköpostiosoitteet ja suolatut salasanojen tiivisteet ovat voineet vuotaa. Jos olet käyttänyt samaa salasanaa jossain muussa palvelussa, suosittelemme vaihtamaan sen.”

  Eli sekä salasana että email-osoite ovat vuotaneet. Ellei tuo hälytä mitään hälytyskelloja, niin mars opiskelemaan aiheesta lisää. Vähättely ja tosiasioiden kieltäminen ei auta tällaisten asioiden kanssa mitään.

  “On myös turha syytellä jotakin ”Ubuntu ja Linux” -porukkaa yleisesti. Foorumia ylläpitää (-piti?) vapaaehtoisten joukko, jolla käsittääkseni oli ahdas rako toimia, koska palvelimelle ei oikeuksia ollut. Jos foorumi olisi todella oma, intoa ja tarmoa ehkä riittäisi. Sitä paitsi foorumin päivittäminen on sikäli ”ameriikan temppu”, että samalla pitäisi päivittää myös kaikki teemat sun muut, mikä se voi olla iso riesa.”

  Se nyt vaan tämän(kin) korkkaustapauksen kohdalla näkyi eri uutissivustojen kommenttipuolella, miten se suuri massa jolle Ubuntu = Linux sai taas sellaisen käsityksen, ettei Linux ole juurikaan Windowsia turvallisempi. Sen syvällisempää analyysiä ei sitten oikein kukaan, edes uutisten kirjoittaneet toimittajat, jaksaneet tehdä.

  Jos kerran foorumin ylläpidon kädet ovat (olleet) sidotut mainitsemallasi tavalla, niin eikös silloin olisi Suomen Ubuntu-yhteisön aika ottaa ohjat omiin käsiinsä, hommata palvelintilaa ja perustaa foorumi, johon olisi riittävät oikeudet mm. päivittää ohjelmistot ajallaan?

  Ja onhan näin tärkeällä foorumilla myös oma dev-ympäristö, jolla päivitysten vaikutuksia voidaan testata ennen kuin ne viedään julkiseen foorumiin? Jos päivityksessä menee teemat solmuun, niin ne voidaan korjata siellä devissä ennen liveksi vientiä. Perusjuttuja nämäkin.

  Mutta se tärkein: esim. itse voisin mieluusti osallistua tulevan (mielellään Canonicalista erillään olevan) foorumin ylläpitoon, mutta kysymys kuuluukin että mitä kautta siihen voisi ilmoittautua mukaan?

 18. juhisi Says:

  Syrtke66… Toisaalta resurrssien tuhlaaminen moniin eri palvelimille on minusta turhaa, eikö voisi miettiä ainakin linux.fi ja ubuntu.fi laittamiseen samalle pavelimelle, ei kait se haittaa jos samalla serverilla sijaitsee monta keskustelupalstaa ole mahdotonta ?

  Samaa mieltä, ja eikö kannattaisi samantien sotkea suohon koko Linux.fi tuolta palvelimelta sen ylläpitäjien toimesta, tai miten nuo jutut sitten menevätkin… Joka tapauksessa tuo linux.fi nayttä olevan täysin eloton systeemi…

 19. voivoivoivoi Says:

  Kannatan juhisi:n ajatusta, ei täällä Suomessa niin paljon ole Linux-käyttäjiä etteikö yhdellä palvelimella sijaitseva yksi suomenkielinen foorumi riittäisi. 🙂

 20. SuperOscar Says:

  @voivoivoivoi:

  ”Eli sekä salasana että email-osoite ovat vuotaneet. Ellei tuo hälytä mitään hälytyskelloja – –”

  Miksi sen pitäisi soittaa hälytyskelloja? Sähköpostiosoitteet ”vuotavat” spämmerien tietoon miljoonasta muustakin lähteestä, jollei niitä arvaa jo yksinkertaisesti liittämällä yhteen etunimi plus sukunimi at jotakin piste jossakin. Joka taas käyttää foorumilla salasanaa, joka on missään muualla käytössä, on niin tyhmä, että ansaitsee mitä saa.

 21. Heikki Ketoharju Says:

  Hei kaikki!

  Pidän keskustelun yleissävyä valitettavan ikävänä. Useissa järjestöissä toimivana ja toimineena tiedän tasan tarkkaan, miten paljon helpompaa on arvostella muita tekemättä jääneistä töistä kuin itse ottaa ja tehdä jotain. Tiedän myös sen, että monilla ihmisillä on elämäntilanteensa, taitojensa tai muiden asioiden takia mahdotonta ottaa suurempaa vastuuta kuin mitä ovat ottaneet.

  Tämä siis alustuksena sille, että nyt tuskin kannattaa hakea syyllistä Ubuntu Suomen tilanteeseen: foorumi on ollut pystyssä kymmenen vuotta, ja nyt tietomurron takia vedetty alas. Kukaan ei päivittänyt ohjelmistoa ajan tasalle, ja oletettavasti siksi murto tapahtui. Tällainen on ikävän normaalia: kaikkialla on käytössä vanhentuneita järjestelmiä. Toivottavasti tapahtunut saa jonkun innostumaan vapaaehtoistyöstä foorumin eteen: alusta on monille tärkeä, ja yksi eloisimpia Linux-aiheisen keskustelun paikkoja Suomessa!

  Itse en voi edelleenkään sitoutua projektiin mitenkään täysipäiväisesti – etenkin kun se vaatisi minulta opettelua (johon Timo ylempänä viittasi). Olen paremmin käytettävissä toivottavasti parin vuoden päästä, ja silloin ehdottomasti valmis auttamaan.

  Heikki K

 22. voivoivoivoi Says:

  @SuperOscar:
  “Joka taas käyttää foorumilla salasanaa, joka on missään muualla käytössä, on niin tyhmä, että ansaitsee mitä saa.”

  Eli syyllistät siis mieluummin niitä, joiden vika tämä ei ole? Mainio asenne…

 23. voivoivoivoi Says:

  @Heikki:

  Itse olisin valmis vaikka heti osallistumaan mm. foorumin, palvelimen jne. ylläpitoon (olen IT-alalla ollut jo reilu 10 vuotta, joten tiedän varmasti jotakin myös tietoturvasta 🙂 ) kunhan joku kertoisi, että miten Ubuntu Suomen rinkiin pääsee?

 24. syrtek66 Says:

  @heikki ja voivoivoivoi Samma på here. itsellä on jonkun verran kokemusta linux admin töistä.

 25. ajaaskel Says:

  Vanha foorumi on nyt luettavissa mutta sinne ei voi enää lisätä mitään (Read Only -tilassa).
  Uusi foorumi tulee käyttöön kohta.

 26. voivoivoivoi Says:

  “Uusi foorumi tulee käyttöön kohta.”

  Toivottavasti on opittu virheistä. 🙂

 27. Heikki Ketoharju Says:

  @voivoivoi, @syrtek66: olisi mahtavaa, jos voisitte ottaa vastuuta yhteisön toiminnasta! Tietääkseni tällä hetkellä kenelläkään ei ole vetovastuuta, ja sen takia siis tuollaista “rinkiä” ei ole olemassa. Foorumilla oli/on oma moderaattoriporukkansa, joka hoiti sen puolen, ja lisäksi on ollut sekalainen joukko muuta väkeä, joka on aiemmin ollut aktiivista, mutta sitten aika loppunut eikä uutta porukkaa tullut. Yhteisöhän ei ole ainakaan pariin vuoteen pitänyt kokouksia / tapaamisia, kuten aiemmin oli tapana.

  Paras paikka tavoittaa ihmisiä on tietääkseni huudella IRC-kanavalla #ubuntu-fi. Itse kun en irkkaa, en tiedä millaista keskustelua siellä on käyty. Nimimerkkejä, joiden luulisi asioista jotain tietävän: ajaaskel, Tomin, Storck. Tm_T on kai vieläkin Ubuntu Suomen maavastaava ja Timo Jyrinki on ollut sitä aiemmin. Timo siis ei ole enää niin aktiivisesti mukana, mutta kertoo mielellään uudelle porukalle sen mitä tietää.

  Heikki

 28. Tomin Says:

  @voivoivoi, @syrtek66 ja muut kaikki jotka ovat kiinnostuneita tehtävistä ja vastuunottamisesta:

  Käykää Freenodessa #ubuntu-fi-tiimit -kanavalla kertomassa kiinnostuksestanne osallistua ja kysymässä nykytilanteesta sekä kertomassa omia ajatuksianne, niin voitte vaikuttaa.

  @Heikki: Taitaa olla niin, että kaikki nyt hyvin tai suhteellisen hyvin asioista perillä olevat on tuolla #ubunut-fi-tiimit -kanavalla ja siellä on enemmänkin noita jotka sitä aktiivisesti seuraavat. Pikainen listaus: ninnnu_, Tm_T, knome, artnay, tale, Mirv (Timo Jyrinki) ja Tomin (minä) tällä hetkellä. Voi olla enemmän tai vähemmän oikea lista. Itsekään en ole tavallisesti kovin paljoa irc:ssä, mutta nyt on tullut seurattua.

  Vähän tuosta nykytilanteesta: Ajaaskel on ainakin ollut aktiivinen tuon RT-tiketin kanssa eli kysellyt missä mennään Canonicalin puolella ja Tm_T sitten laitellut sähköpostia. Discourseen saatiin luokka paikallistiimille, mutta en sanoisi sitä vielä meidän foorumiksi ja foorumit palasivat vain luku -tilassa, joten niitä voi taas selata. Sitä en tiedä millä alustalla ja missä osoitteessa jatkossa voidaan keskustella ja tarjota tukea.

 29. lahtis Says:

  turhaa tuota linux.fi on yrittää syylistää. vaikka foorumilla on vähemmän käyttäjiä. itse ainakin päivitän aika aktiivisesti varsinkin wikiä. kun ainakaan ubuntu tiimillä ei sellaista ole.

 30. Japfin Says:

  Discourse on ihan hyvä paikka siirtää toiminta. Tietenkin siellä pitäisi vähän saada yksityisyyttä meidän toiminalle, eli että uudet postit ei ilmesty pääsivulle vaan ainoastaan meidän omassa ryhmässä. Eiköhän tuo Discourse ole kaikista yksinkertaisin ratkaisu tähän ongelmaan.

 31. Tm_T Says:

  Hei, jatketaan keskustelua Foorumin tulevaisuudesta paremmin keskusteluun soveltuvilla alustoilla sekä tuolla IRCissä (#ubuntu-fi-tiimit@freenode) että Discoursen puolella (http://discourse.ubuntu.com/t/uusi-ubuntu-suomen-foorumi/1946)

 32. ubuntu 2014 Says:

  Tuon linkin takana on siis uusi foorumi? Eikö uudesta foorumista voisi laittaa tiedon myös tänne Ubuntu Suomen sivuille?

 33. ubuntu 2014 Says:

  Entäs tuo http://forum.ubuntu-fi.org/ ?

 34. voivoivoivoi Says:

  Discourse on mielestäni kyllä melko “mielenkiintoisen” näköinen, ehkei se paras paikka kuitenkaan…

  Ja näköjään SMF on päivitetty ajantasalle, joten eikö siellä voisi jatkaa samaan malliin kuin aiemminkin?

 35. 99 Says:

  @Timo Jyrinki, kiitos tarkennuksesta. Itselle vain särähtää korvaan kun puhutaan tukemisesta kun tarkoitetaan hostausta.

  Itse voin ilmottautua vapaaehtoiseksi ylläpitämään foorumia (free of charge), sikälimikäli SMF alusta kelpaa (SMF on vuosia tuttu minulle, vilkkaimmalla ylläpitämälläni foorumilla käy reilu 20000 kävijää kuukaudessa), itse asiassa laitoin eilen pystyyn tuon nykyisen foorumin näköiskopion uudella teemalla, juuri ennen kuin oikea kaatui, jotta porukka näkisi minkälainen foorumi voisi myös olla.

 36. r69 Says:

  Onko ubuntu foorumi uudelleen alhaalla ja jos on, niin miksi tällä kertaa?

 37. ubuntu 2014 Says:

  Niinpä: Onko se uudelleen alhaalla?

 38. 99 Says:

  Kyllä se vähän siltä näyttäisi:

  “Proxy Error

  The proxy server received an invalid response from an upstream server.
  The proxy server could not handle the request GET /.

  Reason: Error reading from remote server

  Apache/2.2.14 (Ubuntu) Server at forum.ubuntu-fi.org Port 80”

 39. voivoivoivoi Says:

  Ja taas foorumi toimii… hyvä niin.

 40. ubuntu 2014 Says:

  Hei! Salasanan uudelleenmäärityslinkki ei toimi! Mikä nyt on “rikki”, kun foorumi toimii muuten?

Leave a Reply

Keskustelualueet

Ubuntu Suomen keskustelualueilta löydät tuhansia aiempia keskusteluita ja vinkkejä Ubuntun käyttöön. Voit myös luoda uuden viestiketjun, jos et löydä aiempaa, sopivaa keskustelua.

Ohjeet ja tuki

Ubuntu-yhteisö on laatinut uusia käyttäjiä varten hyvät ohjeet. Apua voi kysäistä myös keskustelupalstoilta tai reaaliaikaisessa IRC-keskustelussa.

Yhteisö

Aktiiviset Ubuntu-käyttäjät ovat osa suurta vapaiden ohjelmien yhteisöä. Yhteisö auttaa uusia käyttäjiä, levittää tietoutta vapaista ohjelmista sekä tekee ohjelmien kehitystyötä. Tutustu Ubuntu Suomen ja siihen liittyvien yhteisöjen toimintaan ja tule mukaan!