Ubuntu-Suomen sivusto sai uudet kasvot

Tänään noin kello 18 aikaan Ubuntu Suomen sivusto sai uuden ulkonäön.

Muutoksella pyrittiin saamaan sivustolle, erityisesti etusivulle ja lataussivulle selkeyttä ja näyttävyyttä. Suurkiitos Petri Järvisalolle sekä Timo Jyringille työstä sekä kaikille ketkä olivat mukana testaamassa ja auttamassa.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun kehitys on voitu tehdä ilman suuria ongelmia käyttöönotossa, kiitos versionhallinnan eteen tehdyn työn. WWW-sivujen rakennuspalikat ja muuta lisätietoa löytyy wikistä, kehityksestä kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Markkinointi- ja WWW-tiimiin. Toivomme runsasta kommentointia joten paljon risuja ja ruusuja alas kommenttiosioon.

Samalla otamme käyttöön viikottaisen microblog-koosteen, joka julkaistaan aina viikonloppuisin täällä blogissa. Lähteenä toimii tällä hetkellä !ubuntusuomi -ryhmä vapaassa Identi.ca mikroblogipalvelussa.

Tällä viikolla myös KDE-sivusto uudistui, käykää katsomassa.

ps. Kyllä, wiki + keskustelualueet + blogi ovat hieman “rikki” ulkoasulta, tällä hetkellä asiaa tutkitaan kun ehditään ja kaikki (CSS)apu on tervetullutta

4 Responses to “Ubuntu-Suomen sivusto sai uudet kasvot”

 1. tommis Says:

  Päivitys on todella hieno mutta voisitte ottaa tuon harmaan navigointi palkin pois kun se ei sovi millään tavalla ubuntun ruskeaan teemaan. :/

 2. mikkohuo Says:

  Sivusto on ihan toimiva, muta ainakin pienemmillä resoluutioilla jotenkin “ahdas”. Viisi palstaa alareunassa on jo vähän liikaa leveyssuunnassa.

 3. Petri Salo Says:

  Jälleen on Ubuntu Suomi mennyt parempaan suuntaan, tämä on positiivinen yllätys ainakin minulle. Etusivu on huomattavasti aiempaa selkeämpi ja eloisamman tuntuinen. Yksi asia mikä muutaman Ubuntun käyttövuoden aikana on alkanut tympimään on ollut yksitoikkoinen ja ahtaan tuntuinen ruskea värimaailma, toivottavasti se vaihtuu ajan kanssa värikkäämpään ja eloisampaan. Aika näyttää.

  Suuri kiitos kaikille jotka ovat tätä hienoa päivitystä olleet tekemässä. 😉

 4. untuvikko Says:

  Sanon nyt suoraan, mitä tuli ensimmäiseksi uudistuksesta mieleen:
  Aikalailla on tilaa haaskattu yläosassa tyhjän pantiksi – miksi moinen? Ja sitten alaosaan sullottu tavaraa. Tulee jotenkin tuntu kuin olisi puu nakattu väärinpäin – juuret ylhäällä ja kellastunut lehvästö alhaalla. Ja on niin tekstipainotteista, latteaa, vanhahtavaa – eikös sitä Gimppiäkin tai jotain voisi käyttää vähän?

Leave a Reply

Keskustelualueet

Ubuntu Suomen keskustelualueilta löydät tuhansia aiempia keskusteluita ja vinkkejä Ubuntun käyttöön. Voit myös luoda uuden viestiketjun, jos et löydä aiempaa, sopivaa keskustelua.

Ohjeet ja tuki

Ubuntu-yhteisö on laatinut uusia käyttäjiä varten hyvät ohjeet. Apua voi kysäistä myös keskustelupalstoilta tai reaaliaikaisessa IRC-keskustelussa.

Yhteisö

Aktiiviset Ubuntu-käyttäjät ovat osa suurta vapaiden ohjelmien yhteisöä. Yhteisö auttaa uusia käyttäjiä, levittää tietoutta vapaista ohjelmista sekä tekee ohjelmien kehitystyötä. Tutustu Ubuntu Suomen ja siihen liittyvien yhteisöjen toimintaan ja tule mukaan!