Ubuntu Suomen tiimit aloittivat toimintansa – vielä mahtuu mukaan!

Ei pysäköintiäSuomen käyttäjäyhteisö käynnisti tiimien toiminnan lauantaisella IRC-tapaamisella. Tiimit kokoavat vapaaehtoisia yhteen konkreettisesti edistämään Ubuntun leviämistä, auttamaan toisia käyttäjiä sekä parantamaan Ubuntua sekä tarjoavat mahdollisuuden antaa ilmaisen käyttöjärjestelmän muodossa saadun hyvän kiertää eteenpäin. Tapaamisessa esiteltiin eri tiimit ja käytiin monipuolista keskustelua tiimien ja Ubuntu Suomen yhteisön toiminnasta.

Paikallistiimit toimivat Suomessa jollakin tietyllä alueella tai kaupungissa, esim. pääkaupunkiseudulla ja Kanta-Hämeen alueella tarkoituksenaan parantaa tietoutta avoimesta koodista ja Linuxista omalla alueellaan.

Suomen laajuiset tiimit, joihin tapaaminen painottui, toimivat koko Suomen alueella mm. auttaen toisia käyttäjiä, levittäen tietoutta Ubuntusta eri keinoin, kehittäen suomenkielistä dokumentaatiota, kääntäen Ubuntua suomeksi jne jne.

Sekä paikallistiimejä että Suomen laajuisia tiimejä kannustetaan toimimaan yhdessä niin muiden jakeluversioiden (distro) käyttäjäyhteisöjen, paikallisten käyttäjäryhmien ja mm. Flugin, Suomen Linux-käyttäjien yhdistyksen kanssa.

Tapaamisen lopuksi kuultiin vielä mahdollisuuksista osallistua kansainväliseen toimintaan Ubuntun kehittämiseksi ja levittämiseksi.

Tapaamiseen osallistui yli 40 kiinnostunutta seuraajaa niin pöytäkoneilla kuin erilaisilla mobiililaitteilla. Heti tapaamisen jälkeen tiimit saivat mukavasti uusia jäseniä osallistujien liittyessä tiimien yhteydenpitoon käyttämille sähköpostilistoille.

Osallistujat toivat esille hyviä uusia ideoita tiimeille mietittäväksi ja jatkokehitettäväksi. Esille tuotiin myös havaittuja epäkohtia, jotka tiimit myös pyrkivät huomioimaan. Tekemistä kuitenkin löytyy runsaasti eli jos intoa riittää, ei kenenkään tarvitse toimettomaksi jäädä. Tiimien ovet ovatkin avoimet eli kaikkia kiinnostuneita kutsutaan jatkuvasti toimintaan mukaan!

Tapaamisen logi: http://www.ubuntu-fi.org/Wiki/Logit_Tiimit_14042007
Lisätietoa tiimeistä ja liittymisohjeet: http://www.ubuntu-fi.org/Wiki/Tiimit

Risto H. Kurppa
Ei, kuva ei juuri liity aiheeseen mutta on kivan värikäs.. Jos jotain on pakko keksiä niin aasinsilta voisi olla ‘kehitys ei pysähdy koskaan’ tai jotain..

3 Responses to “Ubuntu Suomen tiimit aloittivat toimintansa – vielä mahtuu mukaan!”

 1. E.K.Virtanen Says:

  Hienoa että tuo logi oli tarjolla. Printtailen ja tutustun kotona ajan kanssa.

 2. Risto H. Kurppa Says:

  Ja näin läpinäkyvyyden nimissä laitan tänne linkit tiimien maililistojen arkistoihin, jotta kaikki kiinnostuneet pääsevät vilkaisemaan että mitäs tiimit puuhaavat.

  http://list.kapsi.fi/pipermail/ubuntu-markkinointi/ (markkinointitiimi)
  http://list.kapsi.fi/pipermail/ubuntu-blogi/ (blogitiimi)
  http://list.kapsi.fi/pipermail/ubuntu-tuki/ (tukitiimi)
  http://list.kapsi.fi/pipermail/ubuntu-dokumentaatio/ (dokumentaatio)
  https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-l10n-fin/ (suomentajat)

  Ubuntu Suomen yleisenä tiedotus- ja keskustelulistana sekä myös bugien metsästäjien areenana toimii https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-fi/

  Käyttäjien ongelmia EI siis ratkota tuolla ubuntu-tuki – tiimin listalla vaan ubuntu-fi -listalla.

 3. Ubuntu-blogi » Arkisto » Ubuntun markkinointi kotikäyttäjille Says:

  […] Ubuntu-blogi Suomen Ubuntu-yhteisön blogi « Ubuntu Suomen tiimit aloittivat toimintansa – vielä mahtuu mukaan! […]

Leave a Reply

Keskustelualueet

Ubuntu Suomen keskustelualueilta löydät tuhansia aiempia keskusteluita ja vinkkejä Ubuntun käyttöön. Voit myös luoda uuden viestiketjun, jos et löydä aiempaa, sopivaa keskustelua.

Ohjeet ja tuki

Ubuntu-yhteisö on laatinut uusia käyttäjiä varten hyvät ohjeet. Apua voi kysäistä myös keskustelupalstoilta tai reaaliaikaisessa IRC-keskustelussa.

Yhteisö

Aktiiviset Ubuntu-käyttäjät ovat osa suurta vapaiden ohjelmien yhteisöä. Yhteisö auttaa uusia käyttäjiä, levittää tietoutta vapaista ohjelmista sekä tekee ohjelmien kehitystyötä. Tutustu Ubuntu Suomen ja siihen liittyvien yhteisöjen toimintaan ja tule mukaan!