Ubuntu Suomi palkittiin vuoden 2008 Linux-tekijänä

Ubuntu Suomi -yhteisön pitkäaikainen toiminta suomalaisten Linux-käyttäjien hyväksi palkittiin Linux-tekijä 2008 -arvonimellä. Suomen Linux-käyttäjien yhdistyksen myöntämän palkinnon jakoi HP Linux Forum -tapahtumassa 8. toukokuuta viestintäministeri Suvi Lindén
Lisäksi jaettiin kaksi kunniamainintaa, jotka saivat Linux.fi -wikisivusto sekä MySQLtietokannan kehittäjä Michael ‘Monty’ Widenius.

Timo Jyrinki & Linux-tekijä 2008Ubuntu Suomi ja sen vetäjä Timo Jyrinki olivat yleisön selvä suosikki. Ubuntu onkin noussut muutamassa vuodessa monien arvioiden mukaan Suomen suosituimmaksi Linuxjakeluksi.

Yhteisö on huolehtinut vapaaehtoisvoimin suomennoksesta, järjestänyt tapahtumia ympäri Suomea, tuonut Linuxia ja vapaita ohjelmia esille kansanedustajia myöten sekä ennen kaikkea tukenut käyttäjiä web-foorumin kautta. “Foorumilta on löytynyt apu pulmaan kuin pulmaan“, kommentoi eräs Ubuntu Suomea voittajaksi ehdottaneista.

Linux-tekijä-palkinto myönnetään vuosittain yritykselle, yhteisölle tai yksityishenkilölle, joka on merkittävästi edistänyt Linux-kehitystä tai Linux-käyttäjien asemaa Suomessa. Palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2002.

Alkuperäinen lehdistötiedote: flug.fi

Video palkinnon luovutuksesta

7 Responses to “Ubuntu Suomi palkittiin vuoden 2008 Linux-tekijänä”

 1. Risto H. Kurppa Says:

  Onnea Timolle ja kaikille yhteisön toimintaan osallistuneille!

 2. Mika Says:

  Onnea voittajille

 3. Aapo Says:

  Hyvää työtä. Ens vuonna uusiks.

 4. Miguel Says:

  Onnittelut!

  Loistavaa työtä koko yhteisöltä… Palkinnon olette kyllä ansainneet!

 5. Henrik Ingo Says:

  Jep, onnea Timolle ja koko jengille!

 6. qRk Says:

  Hyvä Timo ja koko yhteisö! Loistavaa!

 7. Ubuntu-blogi » Arkisto » Behind Ubuntu Suomi: Risto H. Kurppa Says:

  […] Mikä on paras kokemuksesi Ubuntu Suomessa? Yhteisön voiman konkretisoituminen on hieno kokemus, esimerkiksi yllämainittujen tapahtumien ja tempausten toteutumisen todistaminen. Hyvä tunnustus tästä yhteisön tekemästä työstä oli Ubuntu Suomen saama Vuoden Linux-tekijä 2008 -palkinto. […]

Leave a Reply

Keskustelualueet

Ubuntu Suomen keskustelualueilta löydät tuhansia aiempia keskusteluita ja vinkkejä Ubuntun käyttöön. Voit myös luoda uuden viestiketjun, jos et löydä aiempaa, sopivaa keskustelua.

Ohjeet ja tuki

Ubuntu-yhteisö on laatinut uusia käyttäjiä varten hyvät ohjeet. Apua voi kysäistä myös keskustelupalstoilta tai reaaliaikaisessa IRC-keskustelussa.

Yhteisö

Aktiiviset Ubuntu-käyttäjät ovat osa suurta vapaiden ohjelmien yhteisöä. Yhteisö auttaa uusia käyttäjiä, levittää tietoutta vapaista ohjelmista sekä tekee ohjelmien kehitystyötä. Tutustu Ubuntu Suomen ja siihen liittyvien yhteisöjen toimintaan ja tule mukaan!