Ubuntun kehittäjäviikko 19.1.-23.1.

Kiinnostaako Ubuntun kehittäminen? Haluatko kantaa kortesi kekoon parantamalla Ubuntua vaikkapa paketoimalla ohjelmia tai korjaamalla virheitä? Haluaisitko osallistua Ubuntun kehitykseen muttet vielä tiedä miten?

Ubuntun kehittäjäviikko (Ubuntu Developer Week) tulee avuksesi. 19.1.-23.1. järjestettävällä kehittäjäviikolla opetetaan mm. ohjelmien paketoimista ja kerrotaan Ubuntun kehittäjätiimeistä, joiden kautta hoidetaan suuri osa Ubuntun kehityksestä.

Kehittäjäviikko koostuu #ubuntu-classroom –IRC-kanavalla tapahtuvista tilaisuuksista, joissa yhden tunnin mittaisen tilaisuuden aiheena voi olla esimerkiksi ohjelmien paketoiminen tai yhteistyö Debianin kanssa. Tapahtumissa kokeneet kehittäjät kertovat omaan alaansa kuuluvista asioista ja heille voi myös esittää kysymyksiä.

Tapahtuman aikataulu ja tarkemmat tiedot löytyvät Ubuntun wikistä.

Lisäys: ”Getting Started” -sessio myös suomeksi maanantaina, lue lisää.

Heikki Mäntysaari

7 Responses to “Ubuntun kehittäjäviikko 19.1.-23.1.”

 1. Timo Jyrinki Says:

  Jonkinlainen tieto/linkkipläjäys Ubuntun kehittämisestä suomeksi on meidän omassa wikissämme:

  http://wiki.ubuntu-fi.org/Ubuntun_kehittaminen

  Hyvin nopeasti siitä tosin sitten joutuu tekemisiin kansainvälisten ympyröiden kanssa, mutta ainakin IRC-kanavallamme #ubuntu-fi-devel voi keskustella suomeksikin, samoin kuin Debian-yhteisön puolella. Joskus joitain asioita on helpompi/mukavampi kysyä omalla kielellään ja pienemmässä porukassa.

 2. makarainen.net » Ubuntun kehittäjäviikko 19.01. - 23.01. Says:

  […] kehittämisestä ja osallitumisesta viikolla 4 irkissä kanavalla #ubuntu-classroom. Lue lisää Ubuntu-blogi’ssa. Aikataulut löytyvät […]

 3. Heikki Mäntysaari Says:

  Aloitussessio järjestetään suomeksi kanavalla #ubuntu-fi-devel. Lisätietoja: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=24232

 4. ubuntunisti Says:

  Heh, siis “Ubuntun kehittäminen”? Eikös tämä Ubuntumme ole enempi vaan paketointi – eihän tämä jakelu juurikaan kehitä mitään uutta linuxiin, kuten esim. RedHat, Mandriva tai SUSE, tai Debian, vaan vaan paketoi niiden tuottamaa kehitystä ;D
  Mutta ilmankos tuossa kutsussa olikin tuo paketointi niin mainittu.

 5. Timo Jyrinki Says:

  Hei rhino (“ubuntunisti”), hauskaa että olet tullut bloginkin puolelle.

 6. Karvameduusa Says:

  Ubuntunisti niin mm. ohjelmien paketoimista ja kerrotaan Ubuntun kehittäjätiimeistä(huomaa mm.).

 7. hmiettine Says:

  Vielä riittää paketointia ubuntussakin. Vai onko joku saanut asennettua Rubu on Rails’in ilman ylimääräisiä koukeroita.
  Normaali asennus näyttäisi asentuvan mutta rails -v ei vaan löydä ohjelmaa. Mee siitä sitten loppuillaksi surffailleen tai ota omppu. Onneksi on omppu!

Leave a Reply

Keskustelualueet

Ubuntu Suomen keskustelualueilta löydät tuhansia aiempia keskusteluita ja vinkkejä Ubuntun käyttöön. Voit myös luoda uuden viestiketjun, jos et löydä aiempaa, sopivaa keskustelua.

Ohjeet ja tuki

Ubuntu-yhteisö on laatinut uusia käyttäjiä varten hyvät ohjeet. Apua voi kysäistä myös keskustelupalstoilta tai reaaliaikaisessa IRC-keskustelussa.

Yhteisö

Aktiiviset Ubuntu-käyttäjät ovat osa suurta vapaiden ohjelmien yhteisöä. Yhteisö auttaa uusia käyttäjiä, levittää tietoutta vapaista ohjelmista sekä tekee ohjelmien kehitystyötä. Tutustu Ubuntu Suomen ja siihen liittyvien yhteisöjen toimintaan ja tule mukaan!