Ubuntun kehittäjäviikko 31.8.-4.9.2009

Ubuntun kehittäjäviikko järjestetään 31.8.-4.9.2009. Kehittäjäviikon tarkoituksena on tutustuttaa Ubuntun kehittämisestä kiinnostuneet käyttäjät kehitystyöhön.

Tarjolla on viikon jokaisena arkipäivänä useita opetustapahtumia Freenoden #ubuntu-classroom (liittymisohje). Viikon aikana käsitellään mm. ohjelmien paketointia, bugiraporttien käsittelyä ja ohjelmien kotoistamista.

Tapahtumat ovat englanninkielisiä, mutta asioista voi keskustella myös suomalaisten kehittäjien kanssa kanavalla #ubuntu-fi-devel.

Lisätietoja kehittäjäviikosta ja aikataulu löytyy Ubuntun wikistä. IRC:stä taas kerrotaan Ubuntu Suomen wikissä.

Heikki Mäntysaari

Leave a Reply

Keskustelualueet

Ubuntu Suomen keskustelualueilta löydät tuhansia aiempia keskusteluita ja vinkkejä Ubuntun käyttöön. Voit myös luoda uuden viestiketjun, jos et löydä aiempaa, sopivaa keskustelua.

Ohjeet ja tuki

Ubuntu-yhteisö on laatinut uusia käyttäjiä varten hyvät ohjeet. Apua voi kysäistä myös keskustelupalstoilta tai reaaliaikaisessa IRC-keskustelussa.

Yhteisö

Aktiiviset Ubuntu-käyttäjät ovat osa suurta vapaiden ohjelmien yhteisöä. Yhteisö auttaa uusia käyttäjiä, levittää tietoutta vapaista ohjelmista sekä tekee ohjelmien kehitystyötä. Tutustu Ubuntu Suomen ja siihen liittyvien yhteisöjen toimintaan ja tule mukaan!