Uusikaupunki näyttää mallia avoimilla tiedostomuodoilla

Avointen tiedostomuotojen käytön leviäminen julkishallinnossa on edennyt taas yhden pienen askeleen. Uusikaupunki on tehnyt päätöksen ottaa käyttöön ISO-standardoitu OpenDocument -tiedostomuoto. Kaupungin ATK-päällikkö perustelee asiaa lailla sähköisestä asioinnista viranomaistoiminnassa. Lain mukaan viranomaisen on pyrittävä käyttämään asiakkaan kannalta teknisesti mahdollisimman yhteensopivia ja helppokäyttöisiä laitteistoja ja ohjelmistoja. Tämän vaatimuksen toteuttaminen onnistuu hyvin avointen tiedostomuotojen avulla.

Onnea Uuteenkaupunkiin hyvästä valinnasta!

Mikko Huovila

Lisätietoja: http://www.itviikko.fi/page.php?page_id=46&news_id=20077758

2 Responses to “Uusikaupunki näyttää mallia avoimilla tiedostomuodoilla”

  1. Sikke Says:

    Eläköön tasa-arvo ja kansalaisten itsemääräämisoikeus !

  2. Lehtikangas Kari Says:

    Julkishallinnon koneet, osa niistä voidaan laittaa Linuxin alustalle, mutta ei läheskään kaikkea, koska ohjelman toimittajat eivät jaksa tehdä Linux pohjaisia ohjelmia.

    PS. Useamman vuoden ATK-asiantuntiajana julkishallinnossa.

Leave a Reply

Keskustelualueet

Ubuntu Suomen keskustelualueilta löydät tuhansia aiempia keskusteluita ja vinkkejä Ubuntun käyttöön. Voit myös luoda uuden viestiketjun, jos et löydä aiempaa, sopivaa keskustelua.

Ohjeet ja tuki

Ubuntu-yhteisö on laatinut uusia käyttäjiä varten hyvät ohjeet. Apua voi kysäistä myös keskustelupalstoilta tai reaaliaikaisessa IRC-keskustelussa.

Yhteisö

Aktiiviset Ubuntu-käyttäjät ovat osa suurta vapaiden ohjelmien yhteisöä. Yhteisö auttaa uusia käyttäjiä, levittää tietoutta vapaista ohjelmista sekä tekee ohjelmien kehitystyötä. Tutustu Ubuntu Suomen ja siihen liittyvien yhteisöjen toimintaan ja tule mukaan!