Uutisia ja lainauksia, viikko 10/2007

Noin viidesosa tästäkin vuodesta takana ja aika vilkaista mitä kymppiviikolla tapahtui. No, ainakin hyvin pieneen – mielivaltaisesti valittuun – osaan tapahtumista katsahdamme. Tällä kertaa mm. OOo:n OpenXML-tuesta, Mansen meiningeistä ja ehkä jotain muutakin. Lue koko kooste niin tiedät.


uutisia
“OpenXML-tulkki” saatavilla OpenOfficelle…

OpenXML-tulkki tuo tuen OpenXML tiedostojen (.docx) avaamiseen ja tallentamiseen OpenOffice.orgiin. Alemman linkin kautta OpenXML-muljauttimen pääsee lataamaan.

http://jinux.pokat.org/jussi/?p=159
http://download.novell.com/SummaryFree.jsp?buildid=ESrjfdE4U58~

…Mutta vain word-tiedostoille

Tietokone huomauttaa uutisessaan asiasta ja povaa ongelmia OpenOfficen käyttäjille taulukkolaskenta- ja esitysformaattien kanssa. Tuntuu ehkä hiukan hassulta, että ongelmia tulisi ainakaan aiempaa enemmän kun tällä kertaa kyseessä ovat sentään avoimet formaatit. Nähtäväksi toki jää kauanko niiden implementointi OpenOfficeen tulee ottamaan aikaa.

Tampere haluaa kilpailuttaa vapaammin

Tampereen tietohallintojohtaja Teppo Sulosen mukaan kaupungin operatiivisista järjestelmistä vain yksi kolmestasadasta, paikkatietojärjestelmä, on avoin. Tampereella kuitenkin halutaan siirtyä pois mallista, jossa käytetään yhtä ja samaa toimittajaa, joka pääsee sanelemaan, hinnat, aikataulut ja ehdot.

http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=29887

Linuxisi on valmis

Kertoo Novell Helsingissa 20.3. Your Linux is ready -tapahtuma pidetään messukeskuksessa ja se alkaa klo 9:00. Novellin sivujen mukaan aloitus tosin on kello 9:00 CET (luettu 8.3. kello 12:00), mutta kysyin Novellilta ja kyseessä on virhe ja pitäisi olla 9:00 EET. Osallistuminen on ilmaista, mutta vaatii rekisteröinnin.

http://www.novell.com/linux/tour_emea/index_fi.html

lainauksia
“Kampin Narinkkatorilla on uutisen mukaan “halpa” vuokra. Keskeisellä torilla toivoisi näkevänsä tulevaisuudessa muutakin kuin ohjelmistojätin ankean teltan ja loskassa hortoilevat tuotenäytteiden jakajat. Hus, kaupallisuus. Tervetuloa, ihmislähtöinen kaupunkikulttuuri.”
Sanna Paakkanen Uutislehti 100:n Toim. huom. -palstalla tiistaina 6.3.2007.

“Olemme nöyrtyneet turkulaisten erinomaisuuden edessä. Tuomme Sparknetin Tampereelle.”
Tampereen tietohallintojohtaja Teppo Sulonen Helsingissä 7.3.2006.
Lähde: Tietokone: Tampere avaa wlan-verkkonsa

muita blogeja

Avautuma
Elämää open source -maailmassa. Uutisia, ajatuksia, tehtyjä tutkimuksia ja ajankohtaisia asioita avoimesta lähdekoodista – bisneshengessä ja muutenkin.

Avoin Elämä
Elämää kirjan jälkeen. Linuxiin, Open Sourceen, Creative Commonsiin ja muihin Avoin Elämä -kirjan aiheisiin liittyviä päivityksiä.

JusSin OOo-blogi
Kokemuksia OpenOffice.orgista ja vapaista ohjelmista yleensä.

Yhteiskunta 2.0
Yhteisöllistä tuotantoa seuraava blogi, jota toimittaa Demos Helsinki. Näkemyksemme mukaan Open source ja web 2.0 ovat teknologisia ilmauksia uudesta tavasta toimia.

Jussi Nykänen

2 Responses to “Uutisia ja lainauksia, viikko 10/2007”

  1. E.K.Virtanen Says:

    Kiitoksia taas viikottaisesta briiffauksesta. Anna tulla näitä vaan jatkossakin 🙂

  2. Karri Says:

    Kiitos Novell-tapahtuman mainitsemisesta, täytyykin käväistä tuolla huomenna.

Leave a Reply

Keskustelualueet

Ubuntu Suomen keskustelualueilta löydät tuhansia aiempia keskusteluita ja vinkkejä Ubuntun käyttöön. Voit myös luoda uuden viestiketjun, jos et löydä aiempaa, sopivaa keskustelua.

Ohjeet ja tuki

Ubuntu-yhteisö on laatinut uusia käyttäjiä varten hyvät ohjeet. Apua voi kysäistä myös keskustelupalstoilta tai reaaliaikaisessa IRC-keskustelussa.

Yhteisö

Aktiiviset Ubuntu-käyttäjät ovat osa suurta vapaiden ohjelmien yhteisöä. Yhteisö auttaa uusia käyttäjiä, levittää tietoutta vapaista ohjelmista sekä tekee ohjelmien kehitystyötä. Tutustu Ubuntu Suomen ja siihen liittyvien yhteisöjen toimintaan ja tule mukaan!