Uutta Ubuntua juhlistettiin julkaisutapahtumissa

Ubuntu 8.04 LTS:n julkaisua juhlittiin julkaisutapahtumissa eilen. Helsingissä tapahtumaan osallistui viitisenkymmentä henkilöä. Muita tapahtumia järjestettiin Jyväskylässä, Kokkolassa ja Porissa. Kaikissa tapahtumissa oli mahdollista päästä kokeilemaan Ubuntua ja saada neuvoja ja vinkkejä Ubuntun käyttöön.

Helsingissä tutustuttiin Mythbuntuun

Helsingin tapahtumassa Ubuntu Suomen perustaja Timo Jyrinki aloitti tilaisuuden kertomalla uuden Ubuntu 8.04:n uusista ominaisuuksista. Timo kertoili myös Ubuntun taustalla olevasta Debianista ja Ubuntu Suomen toiminnasta yleisemmin. Timon esitys on ladattavissa pdf-tiedostona.

Ubuntun 8.04 julkaisutilaisuus

Timon jälkeen Jussi Kekkonen kertoi KDE 4:n uusista ominaisuuksista. Esityksessä oli hieman teknisiä ongelmia, mutta keskustelussa nousi kuitenkin hyvin esiin KDE 4:n uudet erinomaiset mahdollisuudet erityisesti ohjelmakehittäjille. Tämä toivottavasti näkyy jatkossa entistä parempana ohjelmatarjontana.

Päivän ehkä mielenkiintoista antia oli Mythbuntun esittely. Mythbuntu on Ubuntun versio, joka on tarkoitettu olohuonetietokoneisiin. Se mahdollistaa tietokoneen käyttämisen tallentavana digiboksina ja multimediakeskuksena. Teemu Sivosen ja Tuomas Valtosen esitys antoi hyvän kuvan Mythbuntun mahdollisuuksista. Se on erinomainen vaihtoehto olohuoneeseen tallentavalle digiboksille.

Mythbuntu-demo

Mac & Ubuntu

Kokkolan esitykset kuultavina podcastina

Kokkolan tapahtumasta vastasi Asmo Koskinen. Hänen esityksensä on nähtävissä ja kuultavissa täällä. Osallistujia oli kymmenkunta. Asmo esitti tilaisuuden lopussa nelikohtaisen ohjelmansa:

1) Lataa Ubuntu
2) Asenna Ubuntu
3) Lue wiki-kirja
4) Kysy foorumilla

Kävijämäärä yllätti Jyväskylässä

Jyväskylässä julkaisutapahtumassa oli näytillä useita koneita joita kävijät saivat kokeilla ja kysyä Ubuntun käytöstä. Halukkaille oli mahdollisuus myös nähdä asennus käytännössä. Järjestäjien mukaan tapahtuma runsas kävijämäärä oli yllätys ja cd-levyjäkin jaettiin muutama kymmen. Joitain kuvia tapahtumasta täällä

One Response to “Uutta Ubuntua juhlistettiin julkaisutapahtumissa”

  1. Ubuntu-blogi » Arkisto » Behind Ubuntu Suomi: Risto H. Kurppa Says:

    […] Circle -lehden suomentaminen, sekä mm. aikaisemmin toteutetut kesätapaaminen Tampereella,7.04 ja 8.04 julkaisutapahtumat, Assemblyn Linux-tuki sekä Ubuntu-levyjen toimittaminen […]

Leave a Reply

Keskustelualueet

Ubuntu Suomen keskustelualueilta löydät tuhansia aiempia keskusteluita ja vinkkejä Ubuntun käyttöön. Voit myös luoda uuden viestiketjun, jos et löydä aiempaa, sopivaa keskustelua.

Ohjeet ja tuki

Ubuntu-yhteisö on laatinut uusia käyttäjiä varten hyvät ohjeet. Apua voi kysäistä myös keskustelupalstoilta tai reaaliaikaisessa IRC-keskustelussa.

Yhteisö

Aktiiviset Ubuntu-käyttäjät ovat osa suurta vapaiden ohjelmien yhteisöä. Yhteisö auttaa uusia käyttäjiä, levittää tietoutta vapaista ohjelmista sekä tekee ohjelmien kehitystyötä. Tutustu Ubuntu Suomen ja siihen liittyvien yhteisöjen toimintaan ja tule mukaan!