VALO-CD julkaistu

Meistä jokaisella on varmasti vielä tuttuja, jotka jostain syystä edelleen käyttävät Windowsia. Näille henkilöille voit antaa 10.10.2008 julkaistun VALO-CD:n.

VALO-CD sisältää parhaat vapaat avoimen lähdekoodin ohjelmat Windowsille. Sen voi ladata sivulta www.valo-cd.fi ja polttaa itse levylle tai tilata postitse pientä maksua vastaan.

Levyltä löytyy mm. OpenOffice, Firefox, Thunderbird, VLC ja Pidgin. Kun näitä ohjelmia tottuu käyttämään Windowsissa, kynnys siirtyä Linuxiin laskee varmasti. Lisäksi meille Linux-käyttäjille on myös kätevää, että mahdollisimman moni Windows-käyttäjä osaa avata OpenDocument-tiedostoja, katsella ODF-tiedostoja ja kuunnella OGG-tiedostoja.

VALO-CD:stä on jo versio 2 työn alla, ja luonnollisesti kaikki lisäapu on tervetullutta. Jos olet kiinnostunut kehitystyöhön osallistumisesta, tule mukaan!

Kehityssivut: www.l-a.fi/Projektit/Valo-cd

3 Responses to “VALO-CD julkaistu”

 1. Valo-CD Says:

  […] Ubuntu-Blogista uutisen jossa kerrottin Valo-cd:stä. Eli kyseessä on cd johon on koottu parhaat avoimen koodin ohjelmat […]

 2. gdm Says:

  Hienoa että, tuollainen vaihtoehto on olemassa.
  Huomattavasti helpompi kuin metsästää interwebin syövereistä erillisiä ohjelmia.

  Tuota jakoon eduskuntaan, Suomi avoimemmaksi kertaheitolla.

 3. Dost Says:

  Hyvä paketti! Laitankin jakoon joskus sen.
  Jättivät kuitenkin pois Blender 3d:n.
  Eikö mahtunut sekaan?
  Stadilaiset hei, eduskuntaan sen VALOn viekää!

Leave a Reply

Keskustelualueet

Ubuntu Suomen keskustelualueilta löydät tuhansia aiempia keskusteluita ja vinkkejä Ubuntun käyttöön. Voit myös luoda uuden viestiketjun, jos et löydä aiempaa, sopivaa keskustelua.

Ohjeet ja tuki

Ubuntu-yhteisö on laatinut uusia käyttäjiä varten hyvät ohjeet. Apua voi kysäistä myös keskustelupalstoilta tai reaaliaikaisessa IRC-keskustelussa.

Yhteisö

Aktiiviset Ubuntu-käyttäjät ovat osa suurta vapaiden ohjelmien yhteisöä. Yhteisö auttaa uusia käyttäjiä, levittää tietoutta vapaista ohjelmista sekä tekee ohjelmien kehitystyötä. Tutustu Ubuntu Suomen ja siihen liittyvien yhteisöjen toimintaan ja tule mukaan!