Viimeisin palvelinjulkaisu laajentaa Ubuntun yritystarjontaa

Ubuntu 8.04 LTS palvelimille yhdistää edistyneen toiminnallisuuden viiden vuoden ylläpitoon ja tukeen

LONTOO, 21.4.2008. Canonical tiedottaa pian saatavilla olevasta Ubuntu 8.04 LTS palvelimille -julkaisusta, joka on ladattavissa ilmaiseksi torstaista 24. huhtikuuta lähtien. Lisäksi Canonical julkaisee Ubuntu 8.04 LTS:n työpöydille samanaikaisesti palvelinversion kanssa.

Pitkäaikaisesti tuettu Ubuntu 8.04 LTS palvelimille tuo uusia ominaisuuksia suorituskykyyn, vakauteen ja turvallisuuteen. LTS-julkaisu tuo jatkoa laajentuvalle kaupalliselle Ubuntun palvelinversion ympärillä olevalle ohjelmisto-, laitteisto- ja palvelualan yritysten ekosysteemille.

Laajennettu ylläpitoaika vastaa yrityskäyttäjien tarpeisiin otettaessa Ubuntua käyttöön laajasti vuosien saatossa. Se tarjoaa myös laitteisto- ja ohjelmistotoimittajille alustan, jolle rakentaa kaupallisia ratkaisuja. Suuri määrä yrityksiä on kertonut tuestaan Ubuntu 8.04 LTS -julkaisulle, ja monet muut yritykset ovat tällä hetkellä testaamassa ja sertifioimassa julkaisua.

”Ubuntu 8.04 LTS palvelimille on rakennettu varta vasten yrityksille”, kertoo Canonicalin operatiivinen johtaja Jane Silber. ”Julkaisu tuo merkittäviä parannuksia ominaisuuksiin ja vakauteen tähän vapaaseen ja avoimeen alustaan. Ubuntu 8.04 LTS on kaiken kokoisia yrityksiä erinomaisesti palvelevan kasvavan sovellusekosysteemin keskipisteessä. Odotamme innolla käyttöönottojen kasvua julkaisua tuettavan viiden vuoden aikana.”

Canonical kertoo myös samalla Ubuntu 8.04 LTS:n palvelinversion sertifioinnista useille korkean suorituskyvyn energiatehokkaille Sun x64 -palvelinalustoille, mukaan lukien Sun Fire X2100 M2-, X2200 M2- ja Sun Fire X4150 -palvelimet. Sun Microsystemsin Systems Marketing -osaston varapääjohtaja Lisa Sieker sanoo: ”Sun on sitoutunut tarjoamaan käyttöjärjestelmän valinnan vapauden x64-palvelimilla. Sun on tehnyt Canonicalin kanssa läheistä yhteistyötä vuoden 2006 alusta, ja olemme nähneet jatkuvasti kasvavaa kiinnostusta Ubuntuun Sun-alustoilla.”

Yleistä Ubuntu 8.04 LTS -julkaisun palvelinversiosta

Ubuntu 8.04 LTS on Canonicalin neljäs palvelinjulkaisu. Sitä tuetaan viisi vuotta tietoturvapäivityksien ja ylläpidon osalta. Tässä LTS-julkaisussa on muun muassa seuraavia uusia ja päivitettyjä ominaisuuksia:

Vankka perusta

 • Laajennettu valikoima verkon infrastruktuurin sovelluksia, mukaan lukien todentaminen (FreeRadius), valvonta (Munin), VPN (OpenVPN) ja varmuuskopiointi (Bacula)
 • Lisääntynyt tietoturva integroitujen AppArmor-säännöstöjen ja Linux-ytimen tiukentuneiden asetusten myötä
 • Suuri määrä tallennusmahdollisuuksia, mukaan lukien iSCSI ja DRDB
 • Yli 500 ylläpidettyä ja tuettua palvelinpakettia sekä pääsy yli 20 000 muuhun 8.04 LTS -julkaisua varten rakennettuun komponenttiin
 • Integroitu Internet-palvelinkoneiden palomuuri
 • Täysin päivitettävissä edellisestä 6.06 LTS -julkaisusta.

Kaikkialle ulottuva ekosysteemi

 • Active Directory -integraatio oletuksena (LikeWise Open)
 • Ubuntu on ensimmäinen jakelu, joka sisältää valinnaisena Sun Open JDK:n
 • Sertifoituja sovelluksia Ubuntu 8.04 LTS -palvelinversiolle seuraavilta toimittajilta: Alfresco, IBM, VMWare, Parallels, Qumranet, Tresys, Zarafa, Zend, Zimbra, Zmanda ja monia muita.

Valinnanvaraa virtualisointiin

 • KVM lisätty sovellusten ja käyttöjärjestelmien virtualisointiratkaisuksi
 • Merkittäviä Linux-ytimen parannuksia, jotka optimoivat virtualisoinnin käyttämiä resursseja
 • Ubuntu JeOS on kehitetty optimoimaan virtuaalisia laitteita ja toimii millä tahansa järjestelmällä VMWare- ja KVM-ympäristöissä.

  Tuki

 • Ubuntun hallintapalvelu Landscape tarjoaa parannuksia tietoturvaan, ylläpitoon ja sovellusten hallintaan
 • Canonicalin maailmanlaajuinen Global Support Services (GSS) -tiimi tukee sovelluksia ja järjestelmän ydintä
 • Ubuntulle voi ostaa tukea suoraan osoitteessa https://shop.canonical.com tai ottamalla yhteyttä Canonicalin myyntiin. Suomalaiset Ubuntua tukevat yritykset löydät osoitteesta http://wiki.ubuntu-fi.org/Tukipalvelut.

Hinnoittelu, saatavuus ja tekniset tiedot

 • Kattava tietolähde Ubuntu 8.04 LTS -julkaisun palvelinversiosta löytyy osoitteesta www.ubuntu.com/server
 • Ubuntu 8.04 LTS palvelimille on ladattavissa välittömästi osoitteesta www.ubuntu.com/download

Canonical Ltd

Ubuntun kaupallinen tukija Canonical Ltd. on Euroopasta käsin johdettu avoimen lähdekoodin tuotteiden ja yhteisöjen kehitykseen, jakeluun ja tukemiseen keskittyvä maailmanlaajuinen organisaatio. Canonicalin maailmanlaajuinen tukitiimi ja Canonicalin partnerit tarjoavat kaupallista huippuluokan 24/7-tukea Ubuntulle. Lokakuun 2004 ensijulkaisun jälkeen Ubuntusta on tullut yksi korkeimmalle arvostetuista Linux-jakeluista, jolla on miljoonia käyttäjiä ympäri maailmaa.

Ubuntu tulee aina olemaan sekä ilmaiseksi ladattavissa että vapaasti käytettävissä ja jaettavissa. Näiden päämäärien kera Ubuntu pyrkii olemaan käytetyin Linux-järjestelmä ja maailmanlaajuisen avoimen lähdekoodin ohjelmistojen ekosysteemin keskus. Lisätietoja osoitteista www.canonical.com tai www.ubuntu.com.

One Response to “Viimeisin palvelinjulkaisu laajentaa Ubuntun yritystarjontaa”

 1. Antti Kaihola Says:

  Tämän artikkelin tekstissä olevat linkit eivät aukea napsauttamalla.

Leave a Reply

Keskustelualueet

Ubuntu Suomen keskustelualueilta löydät tuhansia aiempia keskusteluita ja vinkkejä Ubuntun käyttöön. Voit myös luoda uuden viestiketjun, jos et löydä aiempaa, sopivaa keskustelua.

Ohjeet ja tuki

Ubuntu-yhteisö on laatinut uusia käyttäjiä varten hyvät ohjeet. Apua voi kysäistä myös keskustelupalstoilta tai reaaliaikaisessa IRC-keskustelussa.

Yhteisö

Aktiiviset Ubuntu-käyttäjät ovat osa suurta vapaiden ohjelmien yhteisöä. Yhteisö auttaa uusia käyttäjiä, levittää tietoutta vapaista ohjelmista sekä tekee ohjelmien kehitystyötä. Tutustu Ubuntu Suomen ja siihen liittyvien yhteisöjen toimintaan ja tule mukaan!