Ubuntu Developer Summit Kööpenhaminassa 29.10.-1.11.2012

Ubuntun puolivuosittainen kaikille avoin kehittäjätapahtuma Ubuntu Developer Summit on tällä kertaa Kööpenhaminassa ensi viikolla. Kyseessä on kaikkien aikojen lähimpänä Suomea oleva UDS, joten toivottavasti kaikki kiinnostuneet pääsevät mukaan. Tällä hetkellä rekisteröityneitä on pitkälle yli 500.

Pääasiallinen tavoite tapahtumalla on määritellä Ubuntu 13.04:n tavoitteet, mutta kaiken taustalla on myös pidempi suunnitelma seuraavaan pitkäaikaisen tuen julkaisuun 14.04 LTS:ään. Kuten Canonicalin perustaja Mark Shuttleworth äskettäin kertoi, nyt on aika tutkia kaikkea mobiilinäkökulmasta – Ubuntu myös puhelimissa, tableteilla ja TV:ssä. Parannukset näillä alustoilla hyödyttävät myös perinteisten tietokoneiden käyttäjiä.

Tärkeimmät linkit

Pääsivusto, ohjelma ja rekisteröityminen: http://uds.ubuntu.com/

Wiki-sivuilla lisätietoja: https://wiki.ubuntu.com/UDS-R

Rekisteröityminen tulee tehdä sekä pääsivuston Eventbrite-linkin kautta että (kuten siellä kerrotaan) Launchpadissa: https://launchpad.net/sprints/uds-r

 

Tiistaina on lisäksi samassa paikassa Ubuntu Enterprise Summit.

Lisäys: muista myös etäosallistumismahdollisuudet

Leave a Reply

Keskustelualueet

Ubuntu Suomen keskustelualueilta löydät tuhansia aiempia keskusteluita ja vinkkejä Ubuntun käyttöön. Voit myös luoda uuden viestiketjun, jos et löydä aiempaa, sopivaa keskustelua.

Ohjeet ja tuki

Ubuntu-yhteisö on laatinut uusia käyttäjiä varten hyvät ohjeet. Apua voi kysäistä myös keskustelupalstoilta tai reaaliaikaisessa IRC-keskustelussa.

Yhteisö

Aktiiviset Ubuntu-käyttäjät ovat osa suurta vapaiden ohjelmien yhteisöä. Yhteisö auttaa uusia käyttäjiä, levittää tietoutta vapaista ohjelmista sekä tekee ohjelmien kehitystyötä. Tutustu Ubuntu Suomen ja siihen liittyvien yhteisöjen toimintaan ja tule mukaan!